• 14.09C Novo mesto
  • 04:42
  • Pon, 27.05.2019
  • Prijava

Na Novem trgu našel ključe in ukradel avto, končal pa v stebru

Potem ko so novomeške policiste v soboto ob peti uri zjutraj poklicali na kraj prometne nesreče v Novem mestu, so ti imeli ka videti. Za volanom je sedel pijan 19-letnik, ki je avtomobil dobesedno ukradel, nato pa se v Bršljinu zaletel v steber.

NOVO MESTO – Kot so sporočili s Policijske uprave Novo mesto, je moški na parkirnem prostoru na Novem trgu našel avtomobilske ključe in z njimi odklenil avtomobil, parkiran v bližini. Nato se je odpeljal proti Bršljinu in na Ljubljanski cesti zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom ter trčil v podporni steber.

Ugotovili so, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,45 miligrama alkohola, kar je 0,94 promila. Lastniku so ključe vrnili, 19-letnika pa čaka kazenska ovadba.

Po pretepu rep med noge in v beg

V gostinskem lokalu v Brežicah pa je v soboto zvečer prišlo do pretepa, po katerem je eden od udeležencev pobegnil z osebnim avtomobilom.

Na podlagi opisa vozila so policisti 32-letnega kršitelj kmalu izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 1,30 miligrama alkohola (2,70 g/kg). Odvzeli so mu prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje, primerna kazen pa še sledi.

Voznik začetnik objesten za volanom

V noči na nedeljo pa so policiste občani obvestili o nevarni in objestni vožnji voznika osebnega avtomobila. Kršitelja so policisti izsledili in ustavili v Bršljinu. Med postopkom so ugotovili, da je cestnoprometne predpise kršil 20-letni voznik začetnik, ki je tudi napihal (0,33 mg/l oziroma 0,69 promila). Vir: PU Novo mesto, M. S.