• 18.23C Novo mesto
  • 15:23
  • Tor, 26.05.2020

Na Puščavi in Cirniku so kradli zajce

Novomeška policija poroča o nenavadnem dogodku, ki se je zgodil v noči na četrtek. Neznanci so namreč vlomili v gospodarsko poslopje na Puščavi in lastnikom povzročali preglavice.

PUŠČAVA – S seboj so namreč odnesli dve zajklji in dva zajca ter lastnikom tako povzročili za približno 200 evrov škode. Dva zajca pa pogrešajo tudi na Cirniku, kjer naj bi se tatvina prav tako zgodila ponoči.

Sevniški policisti pa so obravnavali tudi drzno tatvino v cvetličarni. Starejši moški, star okoli 60 let, s sivimi, daljšimi lasmi, je zvabil prodajalko ven, jo zamotil  z nekajminutnim pogovorom in nato odšel brez nakupa. Ko se je prodajalka vrnila v prodajalno, je ugotovila, da manjka denar v blagajni.

O drznih tatvinah so poročali tudi iz Radeč in Laškega, kjer so se kot osumljenci pojavljali moški in dve ženski. V Krškem so nato izsledili osebni avtomobil s tremi osebami, ki so ustrezale opisu. Za dve osebi, 47- in 49-letnega državljana Srbije, so odredili pridržanje. Sevniški policisti so se pri preiskovanju povezali z laškimi kolegi, poročajo.

Neznanci pa so izkoristili priliko tudi v trgovini v Brežicah. Moški okoli petdesetih, oblečen v temno jakno, z baretko na glavi, je v mešanem jeziku, preteženo italijanskem, zamotil prodajalko. V tem času je v trgovino vstopil še en moški podobne starosti ter iz blagajne pobral nekaj več kot 400 evrov denarja. Vir: PU Novo mesto, M. S.