• C Novo mesto
  • 00:11
  • Pon, 20.05.2024

Na Štajerskem ubil dva zaradi 600 evrov

Svoj čas je bil Krklec obrtnik, a so se mu nabrali dolgovi. Zasegli so mu celo hišo v Rogaški Slatini, zato sta se z ženo preselila v okolico Šmarij pri Jelšah.

CELJE – Več kot leto je že od tragedije na Celjskem, kjer sta umrla pomočnika sodnega izvršitelja Nataša Zadravec Klement in njen nečak Aleksander Klement. Prišla sta na dom 67-letnega Branka Krkleca, da bi mu zasegla avtomobil, njegovega citroëna, zgodila pa se je tragedija. Krklec je oba pokončal s strelnim orožjem.

“Rekel sem jima, da je za avto naslednji dan razpisana dražba in še, da je ženin, zato ne dovolim, da ga odpeljeta. S pomočnikom izvršitelja sva se tudi sporekla, zato sem šel v hišo po pištolo. Ko sem se vrnil, se je med nama vnel prepir, žena pa naju je skušala spraviti narazen. V tistem je pomočnik stegnil roko in me z razdalje kakšnih 25 centimetrov poškropil s solzivcem. Naenkrat me je onesposobil, nič nisem videl. Takrat sem enkrat ustrelil v zrak, potem pa se obrnil in ustrelil še dvakrat. Takrat se je zgodilo, kar se je. Tistega trenutka se sploh ne spomnim,” je po poročanju spletne strani Zurnal24.si povedal Krklec na eni prejšnjih obravnav na celjskem okrožnem sodišču. Pokončal je oba sodna izvršitelja.

Svoj čas je bil Krklec obrtnik, a so se mu nabrali dolgovi. Zasegli so mu celo hišo v Rogaški Slatini, zato sta se z ženo preselila v okolico Šmarij pri Jelšah.

Dejanje Krkleca sta preučila tudi dva psihiatra, nadaljuje Zurnal24.

Psihiatrični izvedenec dr. Peter Pregelj, je ocenil, da Krklec reagira impulzivno in te impulze težko nadzoruje. Uporaba solzivca, z njim ga je pošprical pokojni izvršitelj, nanj ni biološko vplivala. Drugače pa meni psihiater dr. Dušan Lunder, ki je navedel, da se Krklec ni mogel obvladovati.

Pripravil: Nadlani.si
Foto. www