• 28.58C Novo mesto
  • 13:43
  • Pet, 19.07.2019

Našli mrtvo občanko, ki je padla v reko

Del reke je tudi pregledala potapljaška enota s čolnom za reševanje na vodi.

POLZELA – Ob 18.22 so na Savinjskem nabrežju v občini Polzela gasilci PGE Celje s tehničnim posegom iz reke Savinje potegnili mrtvo osebo, je zapisala Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Od 7.9.

Dejansko gre za občanko, ki je v Savinjo padla 7.9. ob 23.15 v Malih Braslovčah, že takrat je stekla akcija, Gasilci PGE Celje, PGD Braslovče in Parižlje – Topovlje so kraj nesreče razsvetljevali in pregledali obrežje reke z reševalnimi psi. Del reke je tudi pregledala potapljaška enota s čolnom za reševanje na vodi.

Nova iskalna akcija

Z delom so nadaljevali. 8. septembra je pod vodstvom Policijske postaje Žalec potekala nadaljnja iskalna akcija osebe, v kateri so poleg policistov in helikopterja sodelovali tudi gasilci PGD Letuš, Braslovče, Polzela, Trnava, Grajska vas, Gomilsko, Ločica ob Savinji, Groblja, Šempeter v Savinjski dolini, Latkova vas, Sv. Lovrenc, Šešče, Vrbje, Griže, Žalec, Gotovlje, Dobriša vas-Petrovče, Liboje in Levec, ki so kljub povišanem vodostaju in kalni vodi pregledali obrežje reke Savinje od mesta dogodka dolvodno v razdalji približno 16 kilometrov.

D.P.