• 20.54C Novo mesto
  • 17:44
  • Sob, 24.08.2019

Odšel s kraja nesreče

V Gornjem Lenartu je vinjeni voznik zapeljal s ceste in odšel, a so 35-letnika policisti izsledili. Črnomaljski policisti pa so pridržali nasilnega 77-letnika, ki je pretepal svojo ženo.

NOVO MESTO – V noči na 16. 9. so bili brežiški policisti obveščeni, da je v Gorenjem Lenartu voznik osebnega avtomobila zapeljal s ceste in odšel s kraja nesreče. Policisti so 35-letnega nesreče izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus alkoholiziranosti. V litru izdihanega zraka je imel 0,95 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov bodo zoper voznika na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Nasilje v družini
Črnomaljski policisti so 15. 9. odvzeli prostost 77-letnemu nasilnežu, ki je pretepal svojo ženo. Osumljenec naj bi že dalj časa izvajal nasilje nad ženo in jo večkrat tudi poškodoval, vendar žrtev zaradi strahu pred nasilnežem v preteklosti ni upala poiskati pomoči. Po zaključenem pridržanju so mu izrekli prepoved približevanja žrtvi in o ukrepu obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Nasilneža bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Tatvina
Z delovišča v okolici Dolenjskih Toplic so neznanci odtujili električno orodje. Podjetje, ki izvaja dela na gradbišču, so oškodovali za 1300 evrov.

Vir: Policijska uprava Novo mesto