• 13.08C Novo mesto
  • 23:17
  • Pet, 29.05.2020

Petarde mesarile tudi na Dolenjskem: otrok in mladoletnica v bolnišnico!

V bolnišnici so morali otroku zaradi hudih poškodb delno amputirati prst na roki.

NOVO MESTO – Kljub vsej kampanji v boju zoper uporabo pirotehnike in opozarjanju o nje hudih posledicah pa brez poškodb ni šlo. V noči na 1. 1. so bili novomeški policisti obveščeni, da v bolnišnici v Novem mestu oskrbujejo mladostnico, ki naj bi se poškodovala s pirotehničnih izdelkom.

V prsni koš

Utrpela je opekline vratu in prsnega koša. Policisti so zbrali obvestila in ugotovili, da je do poškodbe prišlo v Škocjanu, kjer so imeli mladostniki zabavo. Ob prižiganju baterij se je ena izmed baterij prevrnila, izstrelek pa je mladostnico zadel v predel prsnega koša in vratu. Okoliščine kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti policisti še preiskujejo.

Še en klic iz SB NM

1. 1. v popoldanskih urah pa so policijo prav tako iz novomeške bolnišnice obvestili, da oskrbujejo otroka, ki se naj bi poškodoval s pirotehničnim izdelkom. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je otrok sam prižigal pirotehnični izdelek in se poškodoval. V bolnišnici so morali otroku zaradi hudih poškodb delno amputirati prst na roki. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Nadlani.si