• 24.63C Novo mesto
  • 16:15
  • Pet, 13.09.2019

Pijana 15-letnica v corsi vozila sedem ljudi in bežala pred policijo

Mladoletnici so našteli več kršitev, kar je bilo dovolj za zaseg osebnega avtomobila in pa seznanitev sodišča s primerom.

DRNOVO – Krški policisti so v noči na soboto na regionalni cesti med Podbočjem in Malim Mraševem s svetlobnimi znaki ustavljali voznico osebnega avtomobila opel corsa. Kršiteljica znakov policistov ni upoštevala, ampak je s pospešeno hitrostjo nadaljevala z vožnjo ter v Drnovem zapeljala na avtocesto v smeri proti Ljubljani.

Možje v modrem so zapeljali za njo in jo ustavili, med postopkom pa ugotovili, da je stara komaj 15 let. Seveda ni imela vozniškega dovoljenja, poleg tega pa je v avtomobilu prevažala več ljudi, kot je dovoljeno. Poleg nje je bilo v corsi namreč še sedem potnikov, so sporočili novomeški policisti. Kot da to še ni bilo dovolj, so bile na avtomobilu nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu avtomobilu.

Policisti so kršiteljici zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imela 0,52 miligramov alkohola (1,08 g/kg). Avtomobil so ji zasegli, zaradi številnih kršitev pa o tem seznanili tudi sodišče. Vir: PU Novo mesto