• 9.67C Novo mesto
  • 13:09
  • Pet, 28.02.2020

Po hudem požaru odločno napove: »Vrnili se bomo še močnejši!«

Danes bodo na delu kriminalisti, potem pa sledi čiščenje prostora. V roku tedna dni naj bi spet zagnali proizvodnjo! Sreča v nesreči pa je, da ogenj ni zajel novega dela proizvodnje hale.

KRMELJ – V nekdanjem rudarskem mestu v Mirnski dolini je bil včerajšnji požar v podjetju Doga, specializirani so za galvanizacijo, osrednja tema pogovorov. Podjetje ima bogato in dolgo tradicijo, zadnja štiri leta pa ga uspešno vodi Žan Dobnik, ki je bil zavoljo požara razumljivo pretresen, a v isti sapi odločen in jasen: „Vrnili se bomo še močnejši in zmogljivejši!“ napove Žan, ki ob tem spomni, da je bistveno, da ni prišlo do izliva kemikalij v okolje.

Prihodnji teden spet delajo?

Danes bodo na delu kriminalisti, potem pa sledi čiščenje prostora. V roku tedna dni naj bi spet zagnali proizvodnjo! Sreča v nesreči pa je, da ogenj ni zajel novega dela proizvodne hale. Po prvih grobih ocenah škoda znaša med 1,5 in 2,0 milijona evrov.

Kaj pravi policija?

“O požaru v prostorih podjetja v Krmelju smo bili obveščeni nekaj po 5. uri. Požar so gasilci omejili in pogasili okoli 7.30. Po prvih ugotovitvah ni bil nihče poškodovan, nastala pa je velika premoženjska škoda. Ogledna skupina Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto bo takoj, ko bodo razmere to omogočale, pričela z ogledom požarišča in ugotavljanjem vzroka za nastanek požara. O požaru je bil obveščen tudi pristojni Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami,« so sporočili s PU Novo mesto.

Nadlani.si