• 24.11C Novo mesto
  • 15:16
  • Sre, 21.08.2019

Po tragediji pri Mokronogu ima moža še vedno rada

Bremenijo ga za poskus umora na grozovit in zahrbten način v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti.

SVETI VRH PRI MOKRONOGU – Dolenjsko je lani maja pretresla tragedija s Svetega vrha pri Mokronogu, kjer sta bila v požaru močno poškodovana zakonca. Izkazalo se je, da je tragediji botroval alkohol, tistega maja je domačin zaužil večjo količino „šnopsa“, poroča Slovenske novice. Očitno je tako slabo nanj deloval, da je izgubil prištevnost, nadaljujejo Slovenske novice. Ponoči naj bi vstal, šel do gospodarskega poslopja, blazino je polil z bencinom in odnesel v hišo in jo vrgel v ženo. Zagorelo je, sam pa se je z opeklinami zatekel na gospodarsko poslopje, za življenje njega in žene so se lep čas borili v novomeški bolnišnici.

Komaj preživel

„Zahvaljujem se novomeški bolnišnici, imam pa še vedno hude bolečine in rane, komaj sem preživel. Iz bolnišnice so me odpeljali v pripor s hudimi ranami,“ je povedal I.M.

Obžaluje

„Toliko let sva živela skupaj, gradila, ustvarjala, bila je pridna, poštena, delavna. Globoko sem pretresen in obžalujem. Želim si, da bi živel doma, ne pa v priporu!“ je nadaljeval. Bremenijo ga za poskus umora na grozovit in zahrbten način v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti.

Brez zamer

Na sodišču je pričala tudi žena, ki do moža ne goji zamer, na sodišče je poslala pismo. Z željo, da ga izpustijo in pripora, da bi se pozdravil. „Še vedno ga imam rada!“ je zapisala.

Nadlani.si