• 25.94C Novo mesto
  • 10:29
  • Sre, 19.06.2019
  • Prijava

Policija NM: neprilagojena hitrost kriva za hudo jutranjo nesrečo

Na cestišču je bilo okoli tri centimetre snega, cestišče ni bilo očiščeno, ker je bilo za to premalo snega.

NOVO MESTO – Tragedija pri Stari žagi je terjala dve življenji, umrla sta potnika (stara po 41 let) v dveh vozilih, udeležena pa so bila tri, poroča PU Novo mesto, ki je po 11. uri podala izjavo za javnost. Pred kamero POP TV-ja je stopil Željko Zrilič, vodja oddelka za cestni promet pri PU Novo mesto.


Neprilagojena hitrost

Hudo prometno nesrečo je povzročila 44-letna voznica, ki hitrosti vožnje ni prilagodila stanju vozišča, dodajajo Slovenske novice. Vozilo, ki ga je vozila povzročiteljica, je zapeljalo na nasprotni pas in zadelo v nasproti vozečo dacio, v katero je potem trčil še tretji avto.

Na cestišču je bilo okoli tri centimetre snega, cestišče ni bilo očiščeno, ker je bilo za to premalo snega. So pa bile pred tem na delu posipne službe, vsa vozila pa so imela zimsko opremo, je za POP TV dodal Zrilič.

Na delu gasilci in reševalci

“Ob 5.12 so na cesti Soteska – Črmošnjice pri naselju Kočevske Poljane, občina Dolenjske Toplice, trčila tri osebna vozila. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Dolenjske Toplice so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih, s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščene osebe in nudili pomoč reševalcem NMP Novo mesto, ki so na kraju oskrbeli in prepeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto šest oseb. Dve osebi sta na kraju nesreče umrli. Delavci cestnega podjetja so odstranili vozila in očistili cestišče. Cesta je bila v času odpravljanje posledic nesreče zaprta za ves promet,” pa so o nesreči zapisali pri Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Kaj pravi PU Novo mesto?

“7. 1. nekaj po 5. uri zjutraj smo bili obveščeni o prometni nesreči na regionalni cesti Žužemberk – Črnomelj. Z ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila znamke Hyundai vozila iz smeri Podturna proti Črnomlju. V kraju Kočevske Poljane hitrosti vožnje ni prilagodila razmeram na vozišču, ki je bilo v tem času zasneženo. 44-letna voznica je zapeljala na nasprotno smerno vozišče v trenutku, ko je iz smeri Črnomlja pripeljal voznik osebnega avtomobila znamke Dacia. Med vozili je prišlo do silovitega trčenja, v vozilo Dacie pa je trčil še voznik osebnega avtomobila znamke Golf. Na kraju prometne nesreče sta zaradi hudih poškodb umrla dva potnika v vozilu povzročiteljice, moška, oba stara 41 let. Še šest udeležencev prometne nesreče so reševalci odpeljali v bolnišnico in po naših podatkih ni nihče v smrtni nevarnosti.”

Nadlani.si