• 12.66C Novo mesto
  • 06:02
  • Ned, 05.07.2020

Policist kar med trgatvijo lovil migranta

Na mejnem prehodu Obrežje pa so na vstopu v državo pri mejni kontroli tovornega vozila makedonskih tablic odkrili dva državljana Irana.

NOVO MESTO, BREŽICE – Popoldne so v Dečnih selih prijeli državljana Sirije, ki ga je opazil policist iz Kočevja, ki je bil na trgatvi pri prijateljih. Brežiški policisti so ugotovili, da je že dvakrat poskušal vstopiti v Slovenijo nezakonito s skrivanjem v tovornih vlakih čez mejni prehod Dobova, a je bil vsakič odkrit in predan hrvaškim policistom. Tudi tokrat se je postopek zaključil na enak način.

Osem Irancev

Na mejnem prehodu Obrežje pa so na vstopu v državo pri mejni kontroli tovornega vozila makedonskih tablic odkrili dva državljana Irana. Oba so v postopek prevzeli hrvaški policisti.

Postopki še tečejo

Danes zjutraj (torek) so brežiški policisti na avtobusni postaji ugotavljali identiteto šestih državljanov Irana. Ugotovili so, da nimajo dokumentov in pogojev za bivanje v Slovenijo, zato so jih privedli na policijsko postajo. Policijski postopki še niso zaključeni, so sporočili s PU Novo mesto.

D.P.