• C Novo mesto
  • 22:36
  • Ned, 13.06.2021

POZOR! Ste kupili to zamrznjeno gosko?

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je v okviru uradnega vzorčenja odvzela vzorec zamrznjenega živila, v katerem je bila ugotovljena prisotnost bakterije Salmonella Enteritidis.

V postopku odpoklica je tako zaradi salmonele mlada zamrznjena gos, ki so jo prodajali v trgovinah Mercator in na Kmetijski zadrugi Velike Lašče.

Odpoklic zamrznjene gosi z drobovino

Proizvajalec je podjetje Animex Foods iz Poljske, datum proizvodnje je 2. oktober 2020, rok uporabe pa 2. oktober 2022. Lot številka živila je 6160197999, tehta pa 4200 gramov.

Živilo je bilo na prodajnih policah Mercatorjevih trgovin, zato kupce prosijo, da ga vrnejo na njihovo prodajno mesto.

 

Podatki o proizvodu:

Živilo: GOS MLADA Z DROBOVINO, ZAMRZNJENA

Blagovna znamka: YANO

Lot / serija: 6160197999

Rok uporabe: 2.10.2022

Proizvajalec: ANIMEX FOODS SP. Z.O.O. UL.T., Poljska

Posredniki (različni): KVIBO d.o.o., Mlaka 2, p. Tržič

Trgovska veriga MERCATOR, d.d.

KZ Velike Lašče

Nosilci živilske dejavnosti, ki so vključeni v distribucijsko verigo neskladne serije živila izvajajo odpoklic proizvoda s trga, ki ne izpolnjuje varnostnega kriterija. Potrošniki naj živilo ne uporabijo – zaužijejo. Za vračilo proizvoda se naj obrnejo na mesto nakupa oz. na zgoraj navedena podjetja, svetuje Uprava RS za varno hrano.

Kaj storiti, če ste omenjeno gos že pojedli?

Če ste izdelek že zaužili, bodite pozorni, saj bolezen, ki jo povzročajo bakterije iz rodu salmonel, največkrat izbruhne od šest do 72 ur po zaužitju živila. Možni simptomi okužbe so bolečine v trebuhu, slabost, bruhanje, driska in povišana temperatura.

 

 

Pripravila: BB., za NaDlani.si, foto: Pixabay