• C Novo mesto
  • 07:21
  • Pet, 02.06.2023

Pozor! Sumljiva moška v golfu krožita po Kostanjevici – FOTO

Po družabnih omrežjih že nekaj dni kroži fotografija belega volkswagen golfa, v katerem naj bi bila večkrat opažena sumljiva možakarja. Na to smo opozorili tudi novomeško policijsko upravo, kjer so nam povedali, da bodo na to vozilo odslej pozorni tudi oni.

KOSTANJEVICA NA KRKI – Morda sta na facebooku že opazili fotografijo in pa zapis, v katerem opozarjajo, da po Kostanjevici na Krki in v njeni okolici kroži beli golf serije tri, ki ima troje vrat in ljubljanske registrske oznake. »Bodite pazljivi! V avtu sta dva možakarja in imata namen nekaj izmakniti,« piše. Moška sta sicer zabeležena na varnostnih kamerah, vendar se ju ne vidi dobro, občani in uporabniki facebooka pa vse pozivajo, naj fotografijo delijo naprej. Članek lahko naprej delite tudi vi, da bodo ljudje odslej bolj oprezni na sumljivo vozilo in moška v njem.

Tiskovno predstavnico Policijske uprave (PU) Novo mesto Alenko Drenik smo vprašali, ali so jih o tem vozilu že obvestili in če so kakor koli ukrepali, vendar nam je odgovorila, da jih doslej občani o pojavu takega vozila in sumljivih okoliščinah, ki so opisane zgoraj, niso obvestili. »Policisti Policijske postaje Krško bodo po obvestilu, ki ste nam ga poslali, vsekakor pozorni na pojav tega vozila. V primeru, da bodo vozilo in osebe izsledili, bodo preverili vse okoliščine,« nam je povedala.

Sicer pa na PU Novo mesto občane pogosto pozivajo, naj jih obveščajo o pojavu neznanih vozil ali neznancev v določenem okolju. »Še posebej, če ocenijo, da je zadrževanje teh oseb na nekem območju in njihovo vedenje sumljivo (dajejo videz, da opazujejo objekt in bi se lahko pripravljali na izvrševanje kaznivih dejanj). Policisti se bodo odzvali, preverili okoliščine in storili vse, da zavarujejo osebno varnost in premoženje ljudi,« še pravi Drenikova. Vir: facebook, PU Novo mesto, M. S.