• C Novo mesto
  • 17:51
  • Pet, 05.03.2021

Preklicano iskanje planinca Domna (39) z območja Dolenjske, truplo je bilo zaledenelo v sneg

Kot je razvidno s facebooka je pogrešan Domen Lazar. Včeraj je bil še na Grintovcu. Visok je 185, očala, oblečen v črno, razen rdeče čelade. Možnost tudi da ima budno modro oranžne barve.

»Baje je bilo gor več ljudi, če kdo kaj ve prosim na ZS,« so edine informacije, ki so zapisane o pogrešanem. Nazadnje se javil včeraj okoli 10. ure dopoldan, ko naj bi se nahajal med Zoisovo kočo na Kokrškem sedlu in Grintavcem na kamniški strani. Njegovo vozilo je bilo najdeno v Kamniški Bistrici. Policija prosi za informacije na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200.

Iskanje pogrešanega planinca za zdaj neuspešno

Gorski reševalci so nato na območju Grintovca končali z iskanjem pogrešanega planinca in ga bodo nadaljevali, ko bodo razmere to dopuščale, so sporočili iz kranjske policijske uprave. Ob izboljšanju razmer bodo za pregled terena aktivirali tudi policijski helikopter.

Pod 1700 metri se je namreč danes sneg močno udiral, nad to višino pa je bila podlaga pomrznjena. Na določenih delih so bili vidni talni plazovi, veter pa je pihal s hitrostjo preko 60 kilometrov na uro, kar v kombinaciji še z gosto meglo ustvarja izredno nevarne okoliščine.

ℹPogrešani ni bil najden. Iskanje se bo nadaljevalo, ko bodo razmere to dopuščale. Danes megla, veter 60km/h+, talni…

Objavil/a Policijska uprava Kranj / Police Directorate Kranj dne Sobota, 19. december 2020

V torek okoli 14. ure so po iskalni akciji policije in kranjskih gorskih reševalcev sporočili, da je bil najden od petka pogrešani 39-letni Domen Lazar z območja Dolenjske.

»Iskanje je danes potekalo s pomočjo brezpilotnih zrakoplovov in policijskega helikopterja. Pregledovalo se je neprehodno in zelo strmo območje Grdega grabna na Grintovcu. Planinca je pri pregledu terena dopoldan na višini okoli 1.600 metrov našel policijski helikopter. Tudi današnje aktivnosti je zelo ovirala megla. Na kraju, kje je bil najden pokojni, je bil zaledenel sneg.« so sporočili s PU Kranj.

Pokojni planinec je bil ustrezno opremljen. Vse okoliščine kažejo, da je šlo za nesrečo. V gorah je bil sam.

NaDlani.si; Foto: youtube