• C Novo mesto
  • 02:24
  • Tor, 21.05.2024

Pretep, prepir in hladno orožje na Festivalu cvička, policija trikrat na novomeške ulice

Nekaj pred peto uro pa je policija spet prišla: na prireditvenem prostoru je več oseb nadlegovalo strežno osebje, med sabo so se prerivali, vpili in niso upoštevali navodil varnostnikov.

NOVO MESTO – „Sinoči oz. minulo noč je na novomeškem Glavnem trgu prišlo do množičnega pretepa med Romi. Nekaj oseb je bilo poškodovanih. Uporabljen je bil tudi nož in ostali predmeti. Neuradno naj bi več oseb odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto,“ je prvi poročal spletni portal Dolenjska News.

Pester petkov večer so za portal Dolenjska News potrdili tudi na novomeški policiji, kjer so potrdili, da so bili nekaj pred polnočjo obveščeni o prvem večjem in množičnem pretepu na prireditvenem prostoru na Glavnem trgu v Novem mestu. Štirje so rabili zdravniško pomoč, policija je zasegla hladno orožje. Dobro uro kasneje so bili možje postave spet klicani na pomoč, v glavni vlogi pa pijani obiskovalec, ki se je spravil na ostale goste. Nekaj pred peto uro pa je policija spet prišla: na prireditvenem prostoru je več oseb nadlegovalo strežno osebje, med sabo so se prerivali, vpili in niso upoštevali navodil varnostnikov.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www