• 17.6C Novo mesto
  • 19:56
  • Pet, 13.09.2019

Pri Metliki trčil v škarpo, v bolnišnici pa umrl

Praznični sobotni večer se je za voznika osebnega avtomobila končal slabo. Po hudem trčenju v kamniti podporni zid so ga prepeljali v bolnišnico, tam pa je danes umrl, saj so bile poškodbe očitno prehude.

METLIKA – Policisti PP Metlika so bili o prometni nesreči na cesti Metliko in Primostkom obveščeni v soboto ob 20. uri. Ugotovili so, da je 56-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v kamnit podporni zid.

V nesreči se je po prvih podatkih le lažje poškodoval, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,19 miligrama alkohola, kar je približno dva in po promila. Policisti so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Reševalci so ga prepeljali v bolnišnico, danes pa so s Policijske uprave (PU) Novo mesto sporočili, da je 56-letni moški, ki je bil udeležen v omenjeni nesreči, v bolnišnici umrl za posledicami poškodb.

Letos je na cestah na območju PU Novo mesto v prometnih nesrečah umrlo že 12 ljudi, lani v enakem obdobju pa eden. Vir: PU Novo mesto, M. S.