• 14.09C Novo mesto
  • 04:37
  • Pon, 27.05.2019
  • Prijava

Pri Straži strela v dimnik, v Novem mestu reševali hišo

Naporna noč za gasilci.

NOVO MESTO – Sinočnje in nočno neurje je v naši regiji spet povzročilo nekaj težav. Pri Novem mestu, Straži in v Sevnici so se vnovič izkazali gasilci.

NOVO MESTO
Ob 22.14 je v Stopičah, občina Novo mesto, meteorna voda ogrožala dvostanovanjsko hišo. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Stopiče so s protipoplavnimi vrečami zavarovali objekt in preusmerili tok vode. Delavci Cestnega podjetja Novo mesto so cesto ob objektu zaprli.

STRAŽA
Ob 18.26 je v Rumanji vasi v občini Straža, strela udarila v dimnik stanovanjske hiše in poškodovala kritino na stanovanjski hiši in drvarnici. Gasilci PGD Vavta vas so zamenjali kritino na obeh objektih ter pregledali ostrešje stanovanjske hiše s termo kamero. Do požara ni prišlo.

SEVNICA
Ob 20.33 so v naselju Kladje nad Blanco, občina Sevnica, posredovali gasilci PGD Blanca, kjer so razžagali in odstranili tri podrta drevesa iz gospodarskega objekta.

Kako kaže?

Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Sredi dneva in popoldne bo nastalo nekaj ploh in neviht. Zapihal bo veter severnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 30 °C.

Jutri bo povečini sončno. Predvsem na Štajerskem in v Pomurju bo pihal severozahodni veter, v zahodnih krajih pa jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, ob morju okoli 19, najvišje dnevne od 26 do 31 °C. V četrtek bo povečini sončno, le v severovzhodni Sloveniji bo občasno zmerno oblačno. Tam bo še pihal veter severnih smeri. Tudi v petek bo sončno, predvsem v gorskem svetu pa bodo popoldne že lahko nastale krajevne nevihte. Najvišje temperature bodo okoli 30 °C.

D.P.