• 25.44C Novo mesto
  • 16:37
  • Čet, 18.07.2019

Pri Trebnjem smrt v gozdu

Policisti Policijske uprave Novo mesto so 4.4.2016 intervenirali v 43 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 150 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih se je lažje poškodovalo 11 udeležencev in tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi štirih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu in požarov.

NESREČA PRI DELU V GOZDU

Trebanjski policisti so bili 4. 4. nekaj po 14.30 obveščeni o nesreči v kraju Mali Videm. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih se je nesreča zgodila v gozdu, kjer je 67-letni moški podiral drevesa. Me podiranjem je nanj padlo hrastovo drevo, moški pa je zaradi hudih poškodb glave umrl na kraju nesreče.

PROMETNA VARNOST

V NESREČAH POŠKODOVANI PEŠEC IN DVA KOLESARJA

Policisti Policijske postaje Krško so bili 4. 4. okoli 12. ure obveščeni o prometni nesreči v Veliki vasi pri Krškem. Ugotovili so, da je 64-letni kolesar vozil po levi strani vozišča in trčil v avtomobil, ki ga je vozil 59-letni voznik. Kolesar je po trčenju padel in se lažje poškodoval.

 

Okoli 19.30 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v okolici Novega mesta. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je mladoletni voznik kolesa z motorjem trčil v otroka, ki je nenadoma prečkal vozišče. Lažje poškodovanega pešca so oskrbeli v bolnišnici. Policisti so še ugotovili, da je mladoletnik vozil neregistrirano kolo z motorjem na katerem je prevažal drugega otroka, med vožnjo pa ni uporabljal varnostne čelade. Očetu mladoletnika in lastnici kolesa z motorjem so zaradi številnih kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

Med krajema Križaj in Cerklje ob Krki se je zgodila prometna nesreča okoli 16. ure. 32-letni kolesar naj bi v ovinku izgubil oblast nad kolesom, padel in se lažje poškodoval. Poškodbe noge in rok so mu oskrbeli v novomeški bolnišnici.

POŽAR

Črnomaljski policisti so bili 4. 4. okoli 12. ure obveščeni o požaru lesenega objekta v kraju Obrh pri Dragatušu. Požar so gasilci omejili in pogasili. Po prvih ugotovitvah naj bi lastnik v neposredno bližino lesenega objekta odlagal pepel iz peči. Najverjetneje je tleči pepel zanetil požar, ogenj pa se je razširil. Po oceni oškodovanca je škode za okoli 10.000 evrov.

 MEJNE ZADEVE IN TUJCI

NEZAKONITO PRESTOPILI DRŽAVNO MEJO

 Brežiški policisti so danes ponoči v bližini avtoceste pri Obrežju izsledili in prijeli državljana Sirije, stara 21 in 17 let, ki sta nezakonito prestopila državno mejo pri Slovenski vasi. Okoliščine nezakonitega prehoda še preiskujejo, po zaključenem postopku pa bodo tujca predali hrvaškim varnostnim organom.

Vir: PU Novo mesto