• C Novo mesto
  • 01:40
  • Pet, 31.03.2023

PU Novo mesto: groza, kaj je počel partnerki, odvzeli so mu prostost

Policisti PP Krško so bili včeraj obveščeni o nasilju v družini v okolici Krškega. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je 41-letni moški izvajal nasilje nad zunajzakonsko partnerko. Osumljenca, ki so ga v preteklosti že obravnavali zaradi nasilja v družini, so izsledili, mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O ugotovitvah so seznanili pristojno tožilstvo. Ovadili ga bodo zaradi kaznivih dejanj nasilja v družini in zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja.

Prav tako včeraj, nekaj pred 19. uro, so policisti PP Črnomelj posredovali v naselju v okolici Črnomlja, kjer naj bi se moški nedostojno vedel in nadlegoval partnerko. Kršitelj, ki je bil pod vplivom alkohola, se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

Pestrih 24 ur

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 59 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 176 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 15 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Črnomlju kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb in nezakonitih prehodov državne meje.

PU Novo mesto; Foto: Shutterstock