• 29.06C Novo mesto
  • 16:35
  • Ned, 18.08.2019

Samo na Dolenjskem: neznanec ukradel kokoši in petelina

Novomeški policisti tudi tokrat poročajo o vrsti nenavadnih dogodkov. Tokrat niso bili na potezi le pijani vozniki, ampak tudi tatovi z zanimivimi željami.

RAKA – V Straži pri Raki je v noči na sredo iz kurnika izginilo osem kokoši in petelin. Lastnik je oškodovan za približno sto evrov, policisti pa sumijo, da je šlo za tatvino. Na Ulici Slavka Gruma v Novem mestu so neznanci s parkiranega osebnega avtomobila ukradli registrsko tablico z oznako NM ZZ-702. Lastnica bo imela stroške z urejanjem novih dokumentov.

Neznanci so v Metliki z ostrim predmetom popraskali in poškodovali lak ter barvo na pokrovu motorja in na obeh straneh parkiranega avtomobila, policisti pa so na mejnem prehodu Vinica pri vstopu v državo opravljali mejno kontrolo voznika tovornega vozila s Hrvaške. Voznik je speljal, pri tem pa ni opazil, da zapornica še ni dvignjena. Trčil je vanjo in jo zvil, izrečeno globo pa je plačal takoj.

Kolesar (74), ki se je peljal iz Leskovca proti Veliki vasi, pa je ostal brez denarnice. Med vožnjo so ga ustavili neznanci z osebnim avtomobilom, dve ženski in moški. Ena ženska naj bi mu denarnico vzela med pogovorom. Pred nakupovalnim centrom v Krškem pa se je v sredo vnel osebni avtomobil. Voznik s sopotnico je med vožnjo opazil dim, zato je pred centrom ustavil, nato pa je k njemu pritekel gost s gasilnim aparatom in požar pogasil.

Pijan obtičal na tirih

Seveda tudi tokrat ni šlo brez alkohola v prometu. Pri železniškem prehodu Brezina se je ustavil voznik osebnega avtomobila in ni mogel naprej. Policisti so kmalu ugotovili, zakaj, saj je napihal 1,07 mg/l alkohola. Za voznika in vozilo so poskrbeli domači. Vir: PU Novo mesto, M. S.