• C Novo mesto
  • 11:30
  • Ned, 14.04.2024

Slovenski škandal v Avstriji: s pištolo in po glavi

26-letnik je utrpel nedoločljivo poškodbo glave. Štiri moške bodo ovadili državnemu tožilstvu.

LINZ – V Zgornji Avstriji je v petek prišlo do spora med voznikoma. 20-letnik je nato drugega moškega s pištolo udaril v glavo. Neverjetni prizori v petek zvečer v Paschingu (okrožje Linz-Land)! Okoli 20.50 se je 26-letnik iz okrožja Linz-Land z avtom peljal po cesti L 1390a iz Trauna proti Linzu. V istem času je v isti smeri vozil 20-letni Slovenec iz Linza, zaradi česar je v prometu prišlo do nesoglasij med voznikoma, poročajo avstrijski mediji.

Pri rdeči luči je v njunih vozilih prišlo do besednega prepira, zato sta oba voznika ustavila na avtobusni postaji v Paschingu. Izstopila sta, 20-letni Slovenec pa je nenadoma potegnil pištolo. Med prepirom je 26-letnega nasprotnika udaril v glavo. V prepiru so sodelovali še trije osumljenci, ki so bili v vozilu 20-letnika, dokler niso nenadoma pobegnili z avtomobilom.

Obsežna iskalna akcija je bila uspešna in štiri moške so našli v vozilu, v katerem so pobegnili, ter jih aretirali. Eden je priznal vpletenost. Pištolo so našli na območju Ganglgutstrasse v Traunu.

26-letnik je utrpel nedoločljivo poškodbo glave. Štiri moške bodo ovadili državnemu tožilstvu.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Google Street View