• 15.12C Novo mesto
  • 22:54
  • Čet, 23.05.2019
  • Prijava

Sredi noči zbil kolesarja in pobegnil!

Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila tudi dežurna preiskovalna sodnica in tožilec.

LJUBLJANA – Danes nekaj po polnoči so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o prometni nesreči s poškodbami na Opekarski cesti v Ljubljani.  Ugotovljeno je bilo, da je 59-letnik vozil po Opekarski cesti v Ljubljani od Kopačeve ceste proti Poti na Rakovo jelšo. Na Opekarski cesti je voznik dohitel 50-letnega kolesarja, ki je vozil ob desnem robu vozišča v isti smeri. Ker pa 59-letnik takrat hitrosti in načina vožnje ni prilagodil vidljivosti in vremenskim razmeram ter svojim vozniškim sposobnostim  tako, da bi ves čas vožnje obvladoval vozilo oziroma, da bi ga lahko ustavil pred oviro, ki bi jo glede na okoliščine lahko pričakoval (kršitev prvega odstavka 45. člena ZPrCP), je s sprednjim desnim vogalom trčil v kolesarja.

Obležal je

Kolesar je po nesreči obležal na vozišču. 59-letnik  je vozilo po nesreči ustavil v križišču Opekarske ceste in Ceste na Loko in stopil iz vozila ter pogledal kaj se je zgodilo, nato pa se je usedel nazaj v vozilo ter se odpeljal s kraja nesreče v smeri proti Poti na Rakovo jelšo.

50-letni kolesar je utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju nesreče.

Voznika pa so policisti kmalu po nesreči izsledili doma. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal prisotnost alkohola nad dovoljeno mejo. Odrejen mu je bil strokovni pregled z odvzemom krvi in urina.

Kazen sledi

Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila tudi dežurna preiskovalna sodnica in tožilec. Glede okoliščin nesreče policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smeri podanih sumov kaznivega dejanja Nevarne vožnje v cestnem prometu (324/I KZ-1) in zaradi zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči (328/II KZ-1), so sporočili s PU Ljubljana.

D.P.