• C Novo mesto
  • 20:16
  • Čet, 30.06.2022

Tatvina in vlom

poletni festival

Pregled dogodkov na območju Policijske uprave Novo mesto 30.4.2015

Na interventno številko policije 113 je bilo od zadnjega poročanja prejetih 193 klicev, od tega je bilo 47 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije.

Največ dogodkov je bilo iz področja javnega reda in miru ter kriminalitete. Na področju kriminalitete so policisti obravnavali šest tatvin, dva vloma in še štiri druge dogodke. V petih primerih iz področja prometne varnosti je prišlo le do materialne škode, od tega so vozniki trikrat trčili z divjadjo.

V Črnomlju so 59-letniku zasegli kolo z motorjem – nekaj pred 15. uro so ga ustavili zaradi suma, da vozi pod vplivom alkohola. V postopku so ugotovili, da vozi brez vozniškega dovoljenja, preizkus z alkotestom pa je pokazal 0,31 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Ponoči so avto zasegli tudi šentjernejski policisti. Malo pred pol četrto uro zjutraj so ustavili 23-letnega voznika, ki je vozil neregistriran avto brez vozniškega dovoljenja.

Na področju javnega reda je bilo štirinajst interventnih dogodkov. Ne primer se je zgodil v zasebnem prostoru, kjer je med domačimi prišlo do prepira, ki mu je botroval alkohol.


Tatvina goriva

Krški policisti so v Ravneh obravnavali tatvino gorica. V noči iz torka na sredo so storilci iz bagra na delovišču ob cesti iztočili okoli 250 litrov dizelskega goriva. Lastniku so povzročili za okoli 300 evrov škode.

Tatvina mrež za baliranje

V sredo ali četrtek so neznanci iz dvorišča trgovine Agroservis v Novem mestu odpeljali šest bal mreže za baliranje, črne barve, dimenzij 1.23 x 3600m, vsaka je težka okoli 35 kilogramov. Podjetju so naredili za približno 900 evrov škode.

Drzna tatvina

V Malem Lipju je okoli 14. ure lastnik stanovanjske hiše opazil, da se je pripeljal osebni avtomobil bele barve in se nato kmalu iz kraja odpeljal. Ko je prišel nazaj do hiše je opazil, da so neznanci vlomili skozi okno in ukradli nekaj denarja, ki so ga našli pri pregledu prostorov. Lastniku so naredili za nekaj sto evrov škode, za storilci pa še poizvedujejo.

Vlom v zidanico

Med 14 in 23 uro so neznanci vlomili v zidanico na Gradniku. Iz zidanice so odnesli nekaj hrane, plastenki z gorivom. Naredilo so za približno 50 evrov škode.

Vir: PU Novo mesto

dolenjske toplice