• 11.01C Novo mesto
  • 02:28
  • Pon, 28.09.2020

To je Tina (28), ki je umrla pri vračanju z razgledne točke Babji zob #FOTO

KUPLJENIK – Na območju Kupljenika v okolici Bleda se je danes opoldan smrtno ponesrečila planinka. »Umrla je pri vračanju z razgledne točke Babji zob. Okoliščine kažejo na zdrs na spolzki podlagi in padec v globino,« so sporočili s policijske uprave Kranj, kjer planince opozarjajo, naj bodo previdni, še posebej pri spustih. Kot poročajo Slovenske novice gre za komaj 28 letno Tino H., ki je zgrmela 200 metrov v globino. S prijateljico sta se vračali v dolino, ko sta zavili na neoznačeno pot je sledila tragedija. Domačini jo opisujejo kot  zelo pozitivna in prijazno 28-letnico.

Previdno

»Zdrsi so v tem obdobju zelo pogosti, pa tudi gore dajejo varljiv varnostni vtis. Četudi pod snežno mejo ni snega, je teren zelo spolzek in zahteva veliko previdnost,” so navedli in pozvali k varnemu obisku gora in odgovornim ter premišljenim dejanjem. “Planinci naj se zavedajo še, da je vračanje z gore običajno bolj nevaren del poti kot samo vzpenjanje,« so opozorili.

Umrla na kraju padca

Planinka je sicer umrla na kraju padca. Kot so še pojasnili na kranjski policijski upravi, so odredili sanitarno obdukcijo.

NaDlani.si; Foto: google