• C Novo mesto
  • 16:08
  • Čet, 22.02.2024

To so nova dejstva tragedije na Ptuju: je 7-letnik umrl zavoljo malomarnosti?

Dežurni preiskovalni sodnik je odredil sodno obdukcijo, policisti pa bodo o vseh ugotovitvah obvestili okrožno državno tožilstvo na Ptuju, so še dodali na PU Maribor.

PTUJ – Policisti intenzivno zbirajo obvestila o sobotnem tragičnem dogodku v Termah Ptuj, ko je otrok po utapljanju v bazenu umrl v bolnišnici. V Termah Ptuj so ob dogodku pretreseni in izrekajo sožalje družini, njihovi predstavniki pa sodelujejo s pristojnimi organi v postopku preiskave suma storitve kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti.

“V Termah Ptuj so pristojnim organom predali zahtevano dokumentacijo, med drugim dokazilo o ustreznem številu in usposobljenosti reševalcev iz vode, potrdilo o ustreznem številu animatorjev in usposobljenosti animatorjev plavalnega kluba, ki so izvajali animacijo ter potrdilo o pregledu in tehnični ustreznosti kopaliških naprav in opreme,” so pri Termah Ptuj zapisali v sporočilu za javnost.

Kot zagotavlja vodstvo Term Ptuj, sicer v termah odgovorno sledijo najvišjim varnostnim standardom. Družba ima pridobljen standard kakovosti ISO 9001, na podlagi katerega imajo sprejeto obširno dokumentacijo z usmeritvami za varnost kopalcev in delo reševalcev iz vode.

Preiskava okoliščin tragičnega dogodka s strani pristojnih organov še poteka. Policisti nadaljujejo preiskavo suma storitve kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, so sporočili s Policijske uprave Maribor. Kot so še dodali, sta bila o dogodku obveščena dežurna državna tožilka in preiskovalni sodnik, ki je ogled kraja prepustil policiji. O dogodku je bil obveščen tudi inšpektorat za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Dežurni preiskovalni sodnik je odredil sodno obdukcijo, policisti pa bodo o vseh ugotovitvah obvestili okrožno državno tožilstvo na Ptuju, so še dodali na PU Maribor.

V soboto se je namreč v Termah Ptuj med plavanjem v bazenu na območju ponesrečila mladoletna oseba. Otroka so odpeljali v bolnišnico, a je kljub zdravstveni pomoči v bolnišnici umrl.

Kot poročajo mediji, naj bi se otrok udeležil rojstnodnevne zabave, za kar so v organizaciji Term Ptuj skrbeli animatorji in vaditelji tamkajšnjega plavalnega kluba. V Termah Ptuj zagotavljajo, da je bilo v vodnem parku prisotno potrebno osebje, reševalci iz vode pa so otroku takoj nudili prvo pomoč in poklicali reševalno vozilo.

Pripravil: Nadlani.si/STA
Foto: Terme Ptuj