• C Novo mesto
  • 00:39
  • Sob, 18.05.2024

Tragedija na Soči, tuji turist utonil, še dva poškodovana

Po prvih podatkih policije se je nesreča zgodila med raftanjem po reki Soči od vstopne točke Boka proti izstopni točki Trnovo 1.

BOVEC – Pri naselju Trnovo v občini Kobarid se je danes dopoldne zgodila huda nesreča na reki Soči. Med raftanjem je eden od udeležencev kljub hitri prvi pomoči umrl, dva pa sta se poškodovala. Policija še preiskuje okoliščine nesreče, v kateri je po prvih podatkih umrl tuj državljan, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Soča, biser Slovenije je tik ob Tolminu

Po prvih podatkih policije se je nesreča zgodila med raftanjem po reki Soči od vstopne točke Boka proti izstopni točki Trnovo 1. Kljub takojšnji nudeni prvi pomoči oz. oživljanju na kraju je ena oseba umrla.

Poleg policistov in kriminalistov so na kraju nesreče tudi gorski reševalci iz Tolmina, kobariški gasilci in reševalci nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Tolmin. O dogodku so obvestili okrožno državno tožilstvo in preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Novi Gorici ter druge pristojne inšpekcijske službe.

Okoliščine nesreče, v kateri je glede na sedanje podatke umrl tuj državljan, policija v tem trenutku še preiskuje, zbira dodatna obvestila in opravlja druga nujna preiskovalna dejanja. Več podrobnosti o nesreči bodo javnosti lahko posredovali po zaključku preiskave, so še dodali.

Pripravil: Nadlani.si/STA
Foto: www