• 15.31C Novo mesto
  • 22:34
  • Čet, 23.05.2019
  • Prijava

Ugotovili so, kdo je po Dolenjski serijsko ropal

V decembru 2016 in januarju 2017 so policisti in kriminalisti Policijske uprave Novo mesto na območju Dolenjske in Bele krajine obravnavali štiri rope in tatvino v prodajalnah in gostinskih lokalih.

NOVO MESTO – Na območju Dolenjskih Toplic je 5. 12. v večernih urah v prodajalno vstopil zamaskirani neznanec, ki je v roki držal predmet, podoben pištoli. Od zaposlene je zahteval, da mu iz blagajne izroči denar, potem pa pobegnil. Prodajalno je oškodoval za nekaj več kot 700 evrov.

15. decembra okoli 17. ure je zamaskirani neznanec vstopil v prodajalno na Otočcu. S predmetom, podobnim pištoli, je zaposleni zagrozil, od nje zahteval denar in po dejanju pobegnil. Istega dne je že čez slabo uro zamaskiran moški enakega opisa oropal prodajalno v Novem mestu. S predmetom, podobnim pištoli, je zagrozil zaposleni in iz predala blagajne odtujil okoli 1400 evrov.

V Semiču je neznanec 5. januarja vstopil v prodajalno, izkoristil krajšo odsotnost zaposlene in odtujil predal blagajne z okoli 1400 evri. Črnomaljski policisti pa so bili 19. januarja  obveščeni o ropu gostinskega lokala v Semiču. Neznanec je zaposleni zagrozil s predmetom, podobnim pištoli in ji odtujil denarnico. Povzročil je za okoli 200 evrov škode.

V vseh primerih isti storilec

V vseh primerih so policisti izvajali številne aktivnosti za izsleditev roparja. Ugotovili so, da je kaznivih dejanj osumljen 31-letni moški iz okolice Dolenjskih Toplic. 20. januarja so v Semiču osumljenca izsledili in prijeli in mu odvzeli prostost. Pridobili so odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo v Semiču, kjer je osumljenec bival neprijavljen, in na naslovu bivanja v okolici Dolenjskih Toplic. Med hišno preiskavo so našli predmete, ki izvirajo iz kaznivih dejanj, našli in zasegli pa so tudi imitacijo orožja. S kazensko ovadbo so ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Vir: PU Novo mesto, M. S.