• C Novo mesto
  • 22:13
  • Sob, 27.11.2021

Umrl 80-letni kolesar, kriva 71-letna voznica

V letošnjem letu je na cestah na območju Policijske uprave Maribor v 19 prometnih nesrečah umrlo 19 ljudi.

MARIBOR – Kolesar, ki ga je pred tremi tedni v Hotinji vasi zbil osebni avtomobil, je zaradi posledic prometne nesreče danes umrl, so sporočili s Policijske uprave Maribor. V letošnjem letu je na cestah na območju te policijske uprave umrlo 19 ljudi.

Nesreča se je zgodila 13. septembra okoli 17. ure, ko je 71-letna voznica vozila osebni avtomobil po lokalni cesti med Hotinjo vasjo in Dravskim dvorom. Izven naselja Hotinja vas je po ugotovitvah policije prehitevala 80-letnega kolesarja, ki je takrat v križišču že zavijal v levo in je v času trčenja že bil na nasprotnem smernem vozišču.

Zaradi takega nepravilnega prehitevanja sta s kolesarjem trčila, po trčenju pa je voznica zapeljala v levo in trčila še v prometni znak. V trčenju se je kolesar hudo poškodoval, zato so ga z reševalnim vozilom prepeljali v Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor.

V letošnjem letu je na cestah na območju Policijske uprave Maribor v 19 prometnih nesrečah umrlo 19 ljudi. V primerljivem obdobju lanskega leta je v 12 prometnih nesrečah umrlo 13 ljudi, v celotnem letu 2020 pa 15, so v današnjem sporočilu za javnost še zapisali na mariborski policijski upravi.

Pripravil: Nadlani.si/STA
Foto: PU MB