• 6.57C Novo mesto
  • 21:05
  • Ned, 08.12.2019

V Trebnjem napihala kolesarja, traktorist brez vozniške

Policisti so včeraj v Trebnjem oglobili dva kolesarja, ki sta bila pod vplivom alkohola. Ustavili so tudi voznika traktorja, ki ni imel vozniške, zato so mu traktor zasegli.

Policisti Posebne skupine za nadzor prometa Postaje prometne policije Novo mesto so včeraj opravljali naloge na območju Trebnjega in opazili kolesarja, ki je vozil nezanesljivo, vijugal po vozišču in ogrožal sebe in ostale udeležence v prometu. Kršitelja so ustavili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 46-letni kolesar je imel v litru izdihanega zraka 0,93 miligramov alkohola. V Trebnjem so odredili preizkus tudi 59-letnemu kolesarju. V litru izdihanega zraka je imel 0,40 miligramov alkohola. Kršiteljema so izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Nekaj po 9. uri so v Trebnjem ustavili voznika kmetijskega traktorja. Med postopkom so ugotovili, da 59-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj še ni opravil vozniškega izpita za vožnjo motornih vozil F kategorije. Kmetijski traktor so mu zasegli in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vir: Policijska uprava Novo mesto