• 24.52C Novo mesto
  • 15:47
  • Pet, 13.09.2019

Velika blamaža slovenske policije, bo odstopil komandir?

„Gre pač za kršitev in drugega ne moremo komentirati,“ so bili kratki in jedrnati na Policijski upravi Nova Gorica.

BOVEC – Iz Posočja poročajo, da so policisti v petek v Bovcu kaznovali 26 mladih kubanskih plesalcev. Razlog? Pri sebi niso imeli osebnih dokumentov, poroča spletni portal Delo.si.

Nastopajoči Kubanci so prišli na obisk v Kobarid, sicer pa so gostje Festivala src, ki ga Furlanija-Julijska krajina pripravlja še v Vidmu, Huminu in Čenti. Občina Bovec je Kubance, ki so v kraju nastopili brezplačno, pogostila v eni od restavracij, potem pa se je nekaj Kubancev podalo po mestu. Žal je bilo to za njih usodno!

Policisti iz Nove Gorice niso imeli milosti, še manj posluha.

Dokumente so vrnili!

Napaka Kubancev? Bivali so v Čenti, tam so ostali dokumenti. Ki pa so jih v uri dostavili v Bovec. Policiji to ni bilo dovolj. Vsakemu so predpisali 500 evrov kazni! Pomagalo ni niti to, da jih je župan Valter Mlekuž osebno prosil, da naj jo Kubanci odnesejo le z opominom. Ni šlo.

Brez občutka

„Gre pač za kršitev in drugega ne moremo komentirati,“ so bili kratki in jedrnati na Policijski upravi Nova Gorica. V Posočju pa se že sprašujejo, kakšna je prihodnost komandirja bovške policije. Policija je ravnala po črki zakona, a s premalo občutka za dano situacijo.

D.P.