• 6.36C Novo mesto
  • 03:56
  • Sre, 20.11.2019

Vlak do smrti povozil 18-letnika

Žal je treba tudi tokrat poročati o tragični nesreči, ki je vzela komaj 18-letno življenje. Na železniških tirih pri peskokopu pod Zabrdjem v Mirnski dolini je vlak do smrti povozil najstnika.

MIRNA – Zgodilo se je zgodaj zjutraj, malo po četrti uri. Kot je sporočil Robert Perc, tiskovni predstavnik novomeške policijske uprave, je na relaciji Trebnje-Mirna, na prehodu lokalne ceste čez železniško progo, ki je označena z andrejevim križem, vlak povozil 18-letnika. Ta je na kraju umrl.

Po prvih podatkih policije, ki si je kraj ogledala, v zvezi z dogodkom niso našli znakov kaznivega dejanja. Vlak je po progi vozil v mejah predpisane hitrosti, na njem pa sta bila le strojevodja in sprevodnik. Strojevodja je opravil tudi preizkus alkoholiziranosti, ki prisotnosti alkohola ni pokazal.

O dogodku so obvestili dežurno preiskovalno sodnico in državnega tožilca, policija pa vse okoliščine nesrečnega dogodka, ki je vzel (pre)mlado življenje, še zbira.

Uprava za zaščito in reševanje je sporočila, da so na kraju posredovali reševalci nujne medicinske pomoči iz Trebnjega, vendar je mladenič na žalost že umrl. Gasilci PGD Trebnje so kraj dogodka razsvetljevali in tako pomagali policiji pri ogledu. Vir: PU Novo mesto, uprava za zaščito in reševanje, M. S.