• 19.82C Novo mesto
  • 23:22
  • Čet, 02.07.2020

Vozilo je poškodovano, a slovenskega direktorja nikjer! Policija preiskuje okoliščine

KRANJ – V Stražišču v Kranju so danes opazili poškodovano vozilo agencije za varnost prometa (AVP), ki ga ima v uporabi direktor agencije Igor Velov. Policisti so z njim govorili ter ugotovili, da je poškodba na zadnjem delu vozila stara, poškodba na sprednjem kolesu pa je nastala danes, a je ne obravnavajo kot prometno nesrečo, so sporočili s PU Kranj. Vozilo ima po poročanju časnika vidno poškodovan zadnji odbijač, poškodovano je tudi prednje desno kolo, tako da ni vozno. Opazili naj bi ga zaposleni na pošti v Stražišču.

Na Policijski upravi (PU) Kranj so za medije pojasnili, da sicer odgovarjajo v okviru varstva podatkov, a da policisti na območju Kranja z okolico trenutno preverjajo okoliščine nastanka materialne škode na enem od vozil. “Vozilo je bilo dobljeno parkirano na parkirišču, zaklenjeno in brez voznika. Policisti o zadevi še vodijo postopek in zbirajo obvestila,” so pojasnili na PU Kranj in naknadno sporočili, da so z uporabnikom vozila govorili in preverili nastanek dveh poškodb na vozilu. “Pri poškodbi na zadnjem delu vozila gre po trenutno zbranih obvestilih za staro poškodbo, poškodba na pnevmatiki (spredaj) pa naj bi nastala danes,” so zapisali in dodali, da poškodbo pnevmatike obravnavajo kot dogodek in ne kot prometno nesrečo.

Komaj stoji

Na AVP so v zvezi z domnevno nesrečo navedli, da s podatki o dogodku ne razpolagajo. Po njihovem pojasnilu je Velov danes na dopustu. So pa potrdili, da je poškodovano vozilo v lasti agencije in v stalni, tako službeni kot zasebni uporabi direktorja. Po poročanju spletnega Dnevnika je sicer ena od novinark z Velovim prišla v stik, ko ga je povprašala za stališče glede neke druge teme, povezane z državnim svetom. V približno minuto dolgem pogovoru ji je dejal le, da je pri zdravniku in da komaj stoji, še navaja spletni Dnevnik.

NaDlani,si; Foto: arhiv