• 7.46C Novo mesto
  • 15:36
  • Tor, 12.11.2019

Z avtomobilom zapeljal v Dravo – FOTO

Mariborski gasilci poročajo o še eni nenavadni nesreči, ki se je zgodila v petek ob 18.40. Posredovali so ob Pobreški cesti v Mariboru, kjer je voznik z osebnim avtomobilom s ceste zapeljal v reko Dravo.

MARIBOR – Reševanje je steklo takoj. Potapljača sta vozilo navezala, nato pa so ga z vitlom potegnili do brežine. Iz Drave so ga dvignili z dvigalom, ga postavili na pločnik, preprečili iztekanje goriva, izteklo gorivo pa nevtralizirali z vpojnim sredstvom.

V prometni nesreči se je voznik osebnega avtomobila poškodoval, zato so ga reševalci nujne medicinske pomoči iz Maribora prepeljali na nadaljnje zdravljenje v mariborski klinični center, so sporočili gasilci PGE Maribor

Poleg smrti še požar vozila in nesreča delovnega stroja

Na štajerskem koncu pa to ni bila edina petkova nesreča, saj je v trčenju pri Pesnici en voznik izgubil življenje. Uprava za zaščito in reševanje poroča tudi o požaru osebnega vozila. Zgodilo se je v petek ob 14.26, ko so gasilci PGD Šmartno na Frajhajmu v občini Slovenske Konjice dobili klic. Vozilo so sicer pogasili, vendar je v celoti uničeno. V naselju Sele pri Polskavi v občini Slovenska Bistrica pa se je popoldne prevrnil še delovni stroj. Pri tem se ni nihče poškodoval, so pa gasilci PGD Slovenska Bistrica zavarovali kraj dogodka in z vpojnimi sredstvi očistili manjšo količino motornega olja, ki se je razlilo po tleh.

Vir: PGE Maribor (foto), uprava za zaščito in reševanje