• C Novo mesto
  • 23:25
  • Pon, 25.09.2023

Žalost od neba: 9-letni otrok umrl, posledice nesreče prehude

Helikopter SV je poškodovanega otroka prepeljal v UKC Ljubljana.

KRKA – „Po naših informacijah je bil pešec 9-letni otrok, ki je danes zaradi hudih poškodb v ljubljanskem UKC umrl,“ poroča spletna stran Dolenska News, podatek pa se nanaša na prometno nesrečo, ki se je zgodila minulo nedeljo.

Spomnimo: ob 8.42 je na cesti Krka–Žužemberk v naselju Breg pri Zagradcu, občina Ivančna Gorica, osebno vozilo zbilo otroka. Gasilci PGD Zagradec na Dolenjskem so zavarovali kraj pristanka helikopterja in nudili pomoč policiji pri usmerjanju prometa. Helikopter SV je poškodovanega otroka prepeljal v UKC Ljubljana.

Huda nesreča na Dolenjskem, otrok je v kritičnem stanju (nadlani.si)

„Včeraj, nekaj pred 9. uro se je na cesti v naselju v naselju Breg pri Zagradcu zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker je pešec nepravilno prečkal vozišče. Pri tem se je pešec huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa je ogroženo. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka,“ so zapisali na PU Ljubljana.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www