• 22.84C Novo mesto
  • 22:02
  • Tor, 20.08.2019

Žalostno, na avtocesti je umrla nič kriva sopotnica

Niti praznična sobota ni minila brez tragičnega dogodka. Zgodaj zjutraj se je namreč na štajerski avtocesti v smeri proti Ljubljani zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrla 55-letna sopotnica v osebnem avtomobilu.

SLOVENSKA BISTRICA – Ob 5.29 sta pri počivališču Polskava na avtocesti Maribor-Slovenska Bistrica trčila tovorno in osebno vozilo. Pri tem je ena oseba umrla, ena pa se je poškodovala, je poročala uprava za zaščito in reševanje. Posredovali so reševalci nujne medicinske pomoči, ki so poškodovano udeleženko prepeljali v mariborski klinični center, in gasilci PGD Slovenska Bistrica ter JZZPR Maribor. Ti so kraj nesreče zavarovali, odklopili akumulator in s tehničnim posegom rešili eno osebo iz vozila.

Iz mariborske policijske uprave so sporočili, da je 37-letna voznica osebnega avtomobila vozila iz smeri Frama proti Slovenski Bistrici. S sprednjim desnim delom vozila je trčila v zadnji levi del tovornega vozila, ki ga je vozil 48-letnik. Osebni avtomobil je začelo zanašati, med obračanjem pa je vozilo z desno bočno stranjo trčilo v zaščitno ograjo, ki fizično ločuje smerni vozišči avtoceste.

Sopotnica v osebnem avtomobilu, stara 55 let, je v trčenju zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrla, 37-letna voznica pa je bila lažje poškodovana. Policisti Postaje prometne policije Maribor okoliščine nesreče še preiskujejo.

Vir: uprava za zaščito in reševanje, PU Maribor, M. S., foto: Pixabay