• C Novo mesto
  • 07:34
  • Sre, 29.06.2022

Zasegli traktor, prometna nesreča in telesna poškodba

Pregled dogodkov na območju Policijske uprave Novo mesto za 23. 3. 2015

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 47 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 119 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in dvema kršiteljema cestnoprometnih predpisov zasegli vozila. Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, vlomov in tatvin.

PROMETNA VARNOST

KRŠITELJU ZASEGLI KMETIJSKI TRAKTOR

Brežiški policisti so okoli 15. ure, med kontrolo prometa v Dobovi, ustavili voznika kmetijskega traktorja in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo, saj je imel 54-letni voznik v litru izdihanega zraka 0,73 miligramov alkohola. Okoli 16. ure so kršitelja, ki ni upošteval prepovedi vožnje, ponovno ustavili in mu zaradi kršitev kmetijski traktor zasegli.

PROMETNA NESREČA V ČRNOMLJU

Črnomaljski policisti so bili nekaj pred 23. uro obveščeni o prometni nesreči v Črnomlju. Ugotovili so, da je 22-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom zapeljal s ceste in trčil v betonski zid. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,47 miligramov alkohola.

KRIMINALITETA

LAHKA TELESNA POŠKODBA
Novomeške policiste so nekaj pred 18. uro klicali na pomoč iz okolice Novega mesta, kjer naj bi prišlo do pretepa. Zbrali so obvestila in ugotovili, da 36-letni moški s kovinsko palico napadel 29-letnega moškega in ga poškodoval. Lažje poškodovanega moškega so oskrbeli v novomeški bolnišnici. Policisti so napadalca izsledili, mu odvzeli prostost in ga pridržali. Okoliščine kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe še preiskujejo.

VLOMI

Med 20. 3. in 23. 3. je v Črnomlju nekdo vlomil v poslovne prostore in odtujil 150 evrov.

V Mačkovcu pri Dvoru je 23. 3., okoli 20. ure, neznanec skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in nakit. Lastniki, ki so bili v tem času odsotni, ocenjujejo, da so oškodovani za okoli 5000 evrov.

OSTALE ZADEVE

23. 3., nekaj po 12. uri, so bili črnomaljski policisti obveščeni, da se je v kraju Pribinci pri delu poškodovala ženska. Ugotovili so, da je 59-letna ženska obrezovala sadno drevje in padla z lestve. Hudo poškodovano žensko so s policijskim helikopterjem odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana. Policisti bodo o ugotovitvah s poročilom seznanili tožilstvo.

Vir: PU Novo mesto

odpravi dioptrijo