
Sodite med ljubitelje gin-tonika? Potem morate poskusiti to!
Ljubitelji gin-tonika zmešajte si zimsko različico priljubljene pijače, ki je tokrat obogatena z okusom medenjakov.
No, če je bil lansko leto pravi hit kuhan gin, bo letošnji veseli december v znamenju božičnega gin-tonika. Letos bo tako trendovska prav posebna ‘božični’ različica z okusom medenjakov.
Okus medenjakov boste pričarale z dodatkom priljubljenega likerja amaretta, s katerim sicer začinimo tiramisu.
Sestavine za začinjeni amaretto:
125 ml amaretta
1 cimetova paličica
1 janeževa zvezda
1 kos ingverja velikosti čajne žličke
malo naribanega muškatnega oreščka
Sestavine za gin tonik:
60 ml gina
90 ml tonika
20 ml začinjenega amaretta
10 ml triple sec
kocke ledu
Priprava:
Najprej pripravimo začinjen amaretto. Priporočljivo je, da preden ga dodamo ginu in toniku, nekaj minut stati, da se okusi med sabo dobro premešajo. In še en namig: če to naredite dan prej in ga pustite počivati 24 ur, bo okus še toliko boljši. Nato ga skupaj z ledom, ginom, tonikom in alkoholno pijačo triple sec dodajte v mešalnik za koktejle, dobro pretresite in nalijte v kozarce.
Čin-čin!
Pripravila: BB., za NaDlani.si, foto: