• C Novo mesto
  • 21:48
  • Pon, 25.09.2023

Če želite izgubiti maščobo okoli trebuha, namesto kave zjutraj pijte tole

Izguba odvečnih kilogramov je lahko včasih zelo težko dosegljiva, še težja pa je izguba maščobe okoli trebuha. Tega ne boste dosegli le z eno vrsto vadbe in dieto, ampak morate temu prilagoditi svoj življenjski slog. Poleg redne vadbe in gibanja, vnašanja čim več vlaknin v telo, pitja velikih količin vode, izogibanja sladkorju in alkoholu, lahko naredite še nekaj. Zjutraj si namesto skodelice kave privoščite enega od spodnjih napitkov. Rutino ponavljajte vsako jutro in čez čas boste opazili razliko.

Voda z limono

Ko se zjutraj zbudimo, je naše telo dehidrirano, saj vso noč nismo ničesar pili. Zato začetek dneva s kozarcem vode sploh ni slab. Če boste v vodo dodali še sveže iztisnjen sok limone, pa boste s tem spodbudili presnovo in omogočili telesu, da začne topiti maščobe, tudi tiste na predelu trebuha. Voda z limono poleg tega krepi imunski sistem, poskrbi za dnevno dozo C vitamina in okrepi vašo odpornost. Napitek si torej privoščite na tešče, še pred zajtrkom. Če želite shujšati, je prav tako priporočjivo, da pred vsakim obrokom spijete kozarec vode, saj boste s tem delno napolnili želodec in zmanjšali apetit, zaradi česar boste pojedli manj.

Smuti z ovsenimi kosmiči

Drug napitek, ki pomaga pri izgubi maščobe okoli pasu, je smuti z ovsenimi kosmiči. Ovseni kosmiči dodajo smutiju dodatne vlaknine, zaradi česar boste bolj in dlje časa siti. Ne boste čutili potrebe, da kmalu spet jeste, poleg tega pa boste poskrbeli za dobro prebavo. Takšen smuti si lahko brez slabe vesti privoščite za zajtrk, vanj lahko dodate tudi različne vrste sadja, chia semena ali laneno seme.

Nesladkan čaj

Če zjutraj nujno potrebujete topel napitek, si lahko seveda brez slabe vesti privoščite tudi čaj ali kavo. Poskrbite le, da zraven ne dodajate mleka, smetane, sladkorja ali kakršnegakoli sladila. Kava naj bo turška, čaj pa zeliščni ali pravi. In nikar ne pretiravajte s količino.

Pripravil NaDlani.si; Foto: Pexels