• C Novo mesto
  • 22:41
  • Čet, 11.08.2022

Če želite izgubiti odvečne kilograme, uporabljajte te začimbe

Čeprav se na prvi pogled morda ne zdi tako, so začimbe zelo pomemben del prehrane. Ne samo, da močno izboljšajo okus živil, pomagajo vam lahko tudi pri oblikovanju uravnotežene prehrane in pri tem ugodno vplivajo na zdravje. Nekatere začimbe pa so znane celo po tem, da imajo velik vpliv na izgubljanje odvečnih kilogramov in maščob. Redno jih dodajajte k vsakodnevni prehrani in v kombinaciji s pravilno izbiro drugih živil ter dovolj gibanja boste dosegli želene rezultate. Poskusiti je vredno.

Meta

Meta je lahko odličen dodatek k sveži limonadi, lahko pa si skuhate tudi metin čaj, ki vam bo pomagal pri hujšanju, obenem pa bo pozitivno vplival na vaše počutje, umiril vaše telo in odgnal stres. Meta pa ni znana le po tem – v resnici na telo vpliva tudi tako, da zmanjšuje apetit, zaradi česar boste imeli manj želje, da bi posegali po prevelikih količinah hrane. To magično zelišče zelo ugodno vpliva tudi na prebavo in uravnava kislino v želodcu.

Origano

Prva asociacija, ko slišite besedo origano, je najbrž pica. In posledično verjetno ne pomislite, da gre za zelo zdravo začimbo. Ampak v resnici je veliko več kot to. Origano je začimba, ki pomaga sladkornim bolnikom pri uravnavanju sladkorja, znana pa je tudi po tem, da pozitivno vpliva na prebavo, predvsem zmanjšuje zaprtost. Zdrava prebava pa je ključnega pomena za zdravo in lepo oblikovano telo.

Rožmarin

Rožmarin je začimba, polna antioksidantov, ki imajo protivnetne lastnosti. Znana je po tem, da čisti telo. Če jo vsakodnevno vključujete v svojo prehrano, je zelo verjetno, da boste uspešno razstrupili telo in izgubili nekaj odvečnih kilogramov.

Peteršilj

Če želite shujšate, nujno uživajte tudi peteršilj. Znan je po svojih diuretičnih učinkih; spodbuja izločanje vode in posledično strupov iz telesa. Ugodno vpliva tudi na prebavo, uravnava sladkor v krvi, pomaga pri izgubljanju odvečnih kilogramov.

Pripravil NaDlani.si; Foto: Pexels

poroke in zabave
poletni festival