• C Novo mesto
  • 05:45
  • Ned, 11.04.2021

Testenine, ki vas bodo navdušile…

Obožujete testenine? Komaj čakate, da ujamete pravi “al dente” trenutek in nato dodate svojo posebno omako? Hkrati pa imate slabo vest, saj veste, da vam bodo te skrbno pripravljene testenine povzročile nelagodje in vam naložile dodaten kilogram. Prav zato, smo obiskali  družino Vidmar, ki nas je popeljala na okusno potovanje, v svojo lastno deželo testenin. Lastnik Lojze in njegova žena, sta se odločila: ” Ustvarila bova lastne – zdrave – testenine Gabaroni!”

Vse se je pričelo z izborom kakovostnih sestavin in uporabo recepture Lojzetove babice. In nastale so lokalno pridelane testenine iz različnih polnozrnatih mok, ki ne povzročajo utrujenosti in “kipenja vašega trebuščka”… v 20 različnih barvah, oblikah in okusih.” Dodali so še različne okuse kot so koprive, alge, kurkuma ter rdeča pesa. To so testenine s poslanstvom o zdravem načinu življenja preko zdrave prehrane, zdravih receptov in ekologije.

Smo vas premamili, da jih poskusite, prave, avtentične Gabarone?

So testenine  zdrave ali slabo vplivajo na vaš organizem?

Uživanje predelanih ogljikovih hidratov, med katere – poleg nekaterih žit, kruha in večine pekovskih izdelkov – spadajo tudi testenine (iz bele moke), pripeljejo do neizbežnega nalaganja kilogramov. Prav tako pa se lahko poveča utrujenost in poslabša prebavo. In kljub temu, da so testenine že stoletja glavna jed v nekaterih državah z vitalnim prebivalstvom (na primer v Italiji), so bile v zadnjih desetletjih obtožene, da prispevajo k epidemiji debelosti. Ja… prava zmeda.

Kakšna je torej resnica o testeninah?

Dejstvo je, da so testenine polne ogljikovih hidratov. Vendar pa, na srečo ni vse tako črno belo kot zgleda na prvo žogo…Preproste ogljikove hidrate, ki jih najdemo v moki belih testenin, se med predelavo prečisti do te mere, da se odstrani večina zdravih hranil. Po domače…Takšne testenine vsebujejo več kalorij in manj vlaknin ter v telesu povišajo raven sladkorja… kar lahko privede do neravnovesje hormonov, utrujenosti in celo debelosti. Ok… to je črna plat testenin iz bele moke. Ampak preden vržete testenine skozi okno – naj vas pomirimo… Testenine naj ne bodo vaš sovražnik, če jih izbirate preudarno.

Gabaroni, so zdrave testenine, ki so narejene iz polnozrnatih in ekološko pridelanih sestavin.

Da, obstajajo tudi zdrave testenine

Testenine Gabaroni so narejene po skrbni stari recepturi. Vsebujejo več vlaknin mineralov in vitaminov, saj so narejene iz ekološko pridelanih sestavin.

Zdrave testenine Gabaroni so narejene iz polnozrnatih in ekološko pridelanih sestavin, ki vsebujejo:

– Vitamine in minerale (železo, tiamin, riboflavin in folna kislina),

– Beljakovine in aminokisline (podpora hormonskem ravnovesju in obnavljanju celic),

– Vlaknine (pomagajo pri boljši prebavi).

Ste tudi vi navdušeni nad to novico? Super! Predstavljajte si…Lokalno pridelane testenine iz različnih polnozrnatih mok, ki ne povzročajo utrujenosti in “kipenja vašega trebuščka”… v 20 različnih barvah, oblikah in okusih.

Za pripravo testenin nimate časa, mi pa smo vas premamili z zgornjim opisom? Nič hudega. Prav zato vas vabimo v gostilno Rondo. Tu si boste zbirko Gabaroni testenin ogledali, izbrali prave zase in nato samo še dodali svojo najljubšo omako. Pridružite se njihovim več kot 2500 gostom, ki so Gabarone že poskusili. Mmm, že diši iz kuhinje…

“Komaj čakam, da jih poskusite in se pridružite naši vedno večji Gabaroni družini : ). Naj postanejo testenine Gabaroni sopotnik pri vaših kulinaričnih doživetjih. Se vidimo”, zaključi Lojze Vidmar, ustanovitelj in ljubitelj Gabaronov.

1+1 gratis

Lastnik Lojze, se je odločil, da vam v gostilni Rondo ob naročilu porcije testenin, še eno porcijo časti, brez doplačila 1+1 gratis. Pridete v gostilno Rondo, se udobno namestite, preverite meni in naročite porcijo testenin ob katerih vam bo zaigralo srce, vaš spremljevalec oziroma spremljevalka pa dobi svojo porcijo GRATIS : ).

Katerekoli testenine, veliko porcijo, brez obveznosti in kakršnihkoli “cenenih trikov”!  

Spodaj vpišite kontaktne podatke in na svoj elektronski naslov boste prejeli kodo, s katero zgrabite to enkratno priložnost.

S prijavo se strinjam s splošnimi pogoji.