• C Novo mesto
  • 02:20
  • Ned, 21.04.2024

Kreativni recepti s skuto, ki vas bodo navdušili

Skuta velja za zelo zdrav vir beljakovin, ki ima razmeroma nizko vsebnost kalorij. Čeprav je marsikdo prepričan, da je skuta nekoliko pusta jed brez okusa, pa to niti slučajno ne drži, če jo znate pravilno pripraviti. Lahko je osnova za pripravo jedi, lahko pa je tudi dodatek, tista pika na i, ki bo dodala obroku zdrave beljakovine in popestrila njegov okus. Uporabite jo lahko tako v sladkih kot slanih receptih in razvajate še tako izbirčne brbončice. Za vas smo pripravili nekaj idej za obroke, v katere lahko na kreativen način vključite skuto in oskrbite svoje telo z nekaj zdravimi beljakovinami. Svetujemo vam uporabo čim bolj domače lokalno pridelane skute v čim bolj naravni obliki.

Skutin kruh

Kruh ima v zadnjih letih slab sloves nezdravega živila, čeprav to nujno ne drži. Kvalitetno pridelan kruh je lahko v resnici zelo zdravo živilo, ki vas bo nasitilo in oskrbelo s številnimi hranili. Primer je skutin kruh, za pripravo katerega potrebujete le skuto, jajčne beljake, moko in sol.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Carolina Gelen (@carolinagelen)

Preliv za solato

Ljubitelje kremnih prelivov za solate na osnovi mlečnih izdelkov bo navdušil tale recept. Preliv se pripravi iz nizkokalorične skute, grškega jogurta in kisle smetane, zraven pa potrebujete še sok limone, sol, česen v prahu, čebulo v prahu, mlet poper, koper in peteršilj. Preliv je okusna popestritev solate z nekaj dodatnimi belajkovinami.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ereka Vetrini (@erekav)

Skutin sladoled

Kremna, rahlo slana in visokobeljakovinska sladica, ki vas bo navdušila. Recept je enostavnejši, kot ste si predstavljali; potrebujete le skuto, arašidovo maslo, čokoladne koščke in nekaj ur potrpljenja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brittany Mullins (@eatingbirdfood)

Makaroni s skutino omako

Še en primer hitro pripravljene glavne jedi, ki vas bo oskrbela z vsemi potrebnimi hranili in vam dala energijo za preostanek dneva.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by rachel (@rachlmansfield)

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Pexels, Unsplash, Instagram