• C Novo mesto
  • 10:17
  • Čet, 19.05.2022

Najprej prvoaprilska šala, sedaj priljubljen recept, ki navdušuje svet – bi si upali poskusiti tole?

Ta nenavaden recept je prvič objavil New York Times kot prvoaprilsko šalo, vendar šalo na stran – recept je kasneje navdušil ljudi po vsem svetu in se izkazal celo za kulinarični presežek, ki zadovolji še tako zahtevne brbončice vsakega gurmana. Recept ima na YouTubu že več kot milijon ogledov, preizkusilo pa ga je ogromno kulinaričnih navdušencev, med drugim tudi spletna vplivnica Emmy made in Japan. Za kaj pravzaprav gre, preberite v spodnjem članku.

Pečen piščanec v lubenici navdušil ves svet in se izkazal za pravi kuharski dosežek

Danes je lahko kuhanje prava umetnost, saj lahko prave kombinacije začimb in živil ustvarijo nepozabne okuse. Vse manj je tudi predsodkov, na splošno si v kuhanju upamo veliko več eksperimentirati kot včasih. Obožujete piščanca? Potem morate poskusiti tole.

New York Times je kot prvoaprilsko šalo objavil recept pečenega piščanca v lubenici, ki si ga je do danes na Youtubu ogledalo že več kot milijon uporabnikov. Morda se pečen piščanec v izdolbeni lubenici sliši nekoliko nenavadno, morda je marsikdo celo zgrožen, ko sliši za tako čudno kombinacijo, a veliko navdušencev prisega na prav poseben okus in teksturo mesa, ki je posledica pečenja v lubenici.

Recept je preizkusila tudi kulinarična navdušenka Emmy made in Japan, celoten postopek priprave si lahko ogledate v zgornjem videoposnetku. Spletna vplivnica je piščanca začinila s sojino omako, limono, cimetom, soljo, klinčki, koromačem, zvezdastim janežem in sečuanskim poprom, izdolbla lubenico, piščanca položila v izdolbeno lupino in ga nato pekla več ur. Omako za piščanca je domiselno naredila iz soka, ki je ostal v lubenici, in masla. Razkrila je, da je piščanec med pečenjem izjemno lepo dišal, s končnim rezultatom pa je bila zelo zadovoljna. Meso je po njenem mnenju prav posebej mehko in sočno, medtem ko okusa po lubenici v mesu naj ne bi bilo možno zaznati.

Kaj pa pravite vi? Bi si upali poskusiti ta na prvi pogled nenavaden recept?

NaDlani.si; Foto: YouTube