• C Novo mesto
  • 08:27
  • Tor, 15.06.2021

Osvežilni poletni napitki za razstrupljanje telesa

Poletje je že skoraj tukaj, z njim pa seveda tudi skrbi, kako bomo izgledali na plaži. Zadnji meseci, ko smo bili zaprti v svoje domove, večini niso ravno koristili pri izgubi odvečnih kilogramov. Kvečjemu obratno. Kot vsako leto se tik pred zdajci spomnimo, da bi morda morali nekaj narediti za svoje telo in zdravje. In verjemite ali ne, poletje je kot nalašč priložnost za to. To je namreč čas, ko je najlažje izgubiti tistih nekaj odvečnih kilogramov, saj zaradi visokih temperatur uživamo manj hrane in se več potimo. Pomembno je, da poskrbite za dobro hidracijo telesa in nadoknadite vse izgubljene tekočine. Pri tem vam lahko pomagajo okusni osvežilni poletni napitki, ki vas ne bodo le ohladili, ampak vam bodo pomagali tudi razstrupiti telo in se znebiti odvečnih kilogramov.

Limona in meta

Klasična in izjemno osvežilna kombinacija. V vrč natočite hladno vodo in na kolobarje narežite dve limoni. Skupaj s svežimi metimi listi jih dodajte v vodo, pijačo pa lahko popestrite še z ledom. Limona je zelo priljubljen poletni sadež, saj skrbi za dnevno dozo svežine, pomaga pri hujšanju in spodbuja prebavni sistem.

Kumarice

Zadnja leta so zelo popularni kumarični napitki. Kumarice vsebujejo ogromno vode, vitamina B, magnezija in kalija. Narežite jih na kolobarje in jih pustite namakati v vodi. Rezultat bo osvežilni napitek, s katerim boste očistili svoje telo. Če se želite znebiti odvečnih kilogramov, je zelo priporočljivo, da kumarice vključite tudi v vsakdanjo prehrano. So namreč eno izmed najmanj kaloričnih živil, ki upočasnjujejo apetit. Če želite napitek še dodatno ‘začiniti’, lahko po želji dodate še svež ingver.

poletni napitki

Jabolka in cimet

Če ste bolj sladkosnedi, si privoščite napitek z jabolki in cimetom. Jabolka narežite na tanke kose in jih skupaj s cimetom dodajte v vodo. Po želji se lahko določite še za nekaj kapljic jabolčnega kisa, ki dodatno pripomore k razstrupljanju telesa. Jabolka vsebujejo ogromno vitaminov in pozitivno vplivajo na prebavo, cimet pa spodbuja metabolizem in skrbi, da se počutite siti dlje časa.

Grenivka

Tudi grenivka je eden izmed tistih sadežev, ki vam bo v veliko pomoč pri hujšanju in preoblikovanju telesa. Največji učinek ima, če jo uživate pred obrokom. Privoščite si okusen poletni napitek iz grenivk; grenivke preprosto narežite na kolobarje injih  pustite nekaj časa namakati v vodi. Po želji lahko dodate še koščke limone ali pa grenivko zamenjate s pomarančo.

Ingverjev čaj

Ingverjev čaj odlično vpliva na prebavo, krepi imunski sistem in deluje protivnetno. Pripravite ga iz sveže korenine ingverja, ki jo pokuhate v vodi. Dlje kot boste korenino kuhali, bolj pekoč okus bo imel čaj. Namesto da spijete vročega, počakajte, da se ohladi in se šele nato osvežite z njim.

NaDlani.si; Foto: Pexels