• C Novo mesto
  • 03:17
  • Ned, 21.04.2024

Prikupne ideje za valentinove prigrizke

Če ste se letos odločili, da boste dan zaljubljencev praznovali kar v udobju lastnega doma, ne sme na mizi manjkati dobrot, ki vas bodo spravile v odlično razpoloženje in vas razvajale s svojimi edinstvenimi okusi. Organizirajte skupno romantično pripravo večerje ali pa kar presenetite svojo boljšo polovico s prikupnimi personaliziranimi prigrizki. Za vas smo pripravili nekaj enostavnih in hitrih idej, v katera lahko zataknete tudi personalizirana ljubezenska sporočilca.

Sladka rdeče-rožnata plošča

Čas je za sladko razvajanje! Navdušite svoje brbončice s pripravo sladke plošče, ki jo sestavljajo tematske slaščice in sveže sadje. Odtenki naj bodo v rožnati in rdeči barvi, kot se to spodobi za valentinovo. Po občutku razvrstite sveže maline, jagode, lubenico in granatno jabolko, zraven pa dodajte pecivo ter piškote v roza in rdečih odtenkih. Za piko na i zraven nadrobite še nekaj rožnate ruby čokolade.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Devour Dinner (@devourdinner)

Sirna plošča z brie sirom in jagodami

Valentinov prigrizek ne rabi biti nujno rožnate ali rdeče barve. Pripravite preprosto sirno ploščo in izrežite sir v obliki prikupnih oblik, na primer srčkov. Ne pozabite na kvaliteten brie sir v kombinaciji s svežimi jagodami, navdušeni boste. Priložite lahko tudi nekaj oliv in brusnično marmelado.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cheese, Please (@cheesepleasenova)

Rože, sadje in sir

Kaj pa če letos svoji boljši polovici rože podarite kar na krožniku? Za navdih lahko uporabite spodnjo idejo: narežite koščke kruha, sira, pripravite namaze po svojem okusu, dodajte robide, jagode in maline ter vse skupaj dekorirajte s cvetlicami, ki naj bodo tudi užitne.

Narezek v obliki srčka

V veliko trgovinah so na prodaj posode in pladnji v obliki srca, ki jih lahko uporabite kot podlago za kreativen valentinov narezek. Ljubitelji mesnin lahko salamo ali pršut zvijete v obliko vrtnice (kot na spodnji fotografiji), s pomočjo modelčkov za piškote izrežete sir v obliki srčka, narezek pa dodatno okrasite še z grozdjem, robidami, malinami, jagodami, pomočenimi v belo čokolado, oreščki in domačim medom.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Instagram