• C Novo mesto
  • 16:58
  • Sob, 04.12.2021

Tako izgleda najdražji burger na svetu, ki stane kar 5000 evrov

Burgerji v zadnjih letih postajajo vse bolj popularna jed, ki je obnorela ves svet. Če smo bili pred leti navajeni hamburgerjev s pleskavico, nekaj listi zelene solate, paradižnika in čebule, premazanega s kečapom, dobro vemo, da danes že večina gostincev ponuja razne gurmanske burgerje, katerih sestavine so prava umetnost izpod rok spretnih kuharskih mojstrov. In če smo bili vajeni, da burger stane od 3 do 4 evre, nam je danes že popolnoma normalno, da lahko stane tudi 10 evrov in več. Najdražji burger na svetu pa stane kar 5000 evrov. Si lahko mislite?

The Golden Boy stane kar 5000 evrov

Najdražji burger na svetu je namenjen vsem izrednim navdušencem nad burgerji, ki so pripravljeni plačati karkoli, da zaužijejo res unikaten slasten burger, ki se kar topi v ustih. Najdražji burger na svetu, ki stane 5000 evrov, je mojstrovina priznanega nizozemskega chefa Robberta Jana de Veena, ki dela v nizozemski restavraciji De Daltons. Burger je poimenoval ‘The Golden Boy’ (zlati fant), pred kratkim pa je na Instagramu delil tudi zanimivo fotografijo hamburgerja. Nekateri sledilci so naravnost navdušeni, drugi imajo zaradi cene burgerja zaničevalni odnos. Oglejte si sami.

Čarobna mešanica najdražjih in najredkejših sestavin na svetu

Marsikdo se je vprašal, zakaj ima de Veenov burger tako strašljivo visoko ceno. Na uradni strani restavracije so navedene vse izjemno drage sestavine slavnega burgerja, ki pojasnjujejo, zakaj je cena takšna, kot je. Burger namreč vsebuje številne redke in zelo cenjene sestavine, kot so Beluga kaviar, beli tartufi, angleški cheddar sir … Omaka za žar v burgerju je narejena iz kopi luwak kave, najdražje vrste kave na svetu, testo za bombetko za burger pa je vsebuje tudi slavni Dom Perignon šampanjec. Burger je zagotovo izjemno unikatna in visoko cenjena jed, v kateri bi z veseljem užival prav vsak gurman. de Veen je v enem intervjuju povedal, da je ideja za burger v resnici nastala iz stiske in osebne žalosti, ker se je slabo počutil zaradi trpljenja mnogih ljudi, ki jih je koronakriza zelo prizadela, predvsem pa zaradi izredno slabega položaja gostincev v zadnjem letu in pol.

Kaj pravite, bi ga poskusili?

NaDlani.si; Foto: Instagram