• C Novo mesto
  • 14:01
  • Pon, 08.08.2022

To sta recepta za lahke poletne testenine, ki sta navdušila svet

Poletje je tukaj in hkrati tudi sezona paradižnika, kar pomeni, da je čas za slastne poletne recepte. Anneta Konstantinides in Rachel Askinasi, novinarki Insiderja, ki se ukvarjata predvsem s kulinariko, sta preizkusili dva slastna recepta Ine Garten in Samin Nosrat za lahke poletne testenine, ki sta postala pravi letošnji hit na področju kulinarike. Najboljše od vsega pa je to, da je priprava zelo enostavna, potrebujete le nekaj preprostih sestavin.

1. recept

Za pripravo testenin za 6 oseb potrebujete:

  • 500 g tankih špagetov
  • 500 g češnjevih paradižnikov
  • Polovico skodelice sveže naribanega parmezana
  • 18 velikih listov sveže bazilike
  • 6 strokov česna
  • Polovico čajne žličke drobljene rdeče paprike

Poleg tega potrebujete tudi kvalitetno olivno olje. To pomeni, da ne kupite najcenejšega možnega, ampak dejansko takšnega, ki ima pristen, poln okus. Anneta se ravna po receptu Ine Garten. Najprej pripravi zelenjavo in zelišča, kar ji vzame manj kot pet minut časa. Prepolovi češnjeve paradižnike, nareže liste bazilike in naseseklja česen na drobne koščke. Nato vse skupaj združi v večjo skledo, začini s čajno žličko soli in mlete rdeče paprike, na koncu doda še malo črnega popra. Nato vse skupaj zalije z olivnim oljem, prekrije skledo s plastično folijo in pusti stati štiri ure, da se sestavine prepojijo. Po štirih urah skuha testenine s soljo in žlico olivnega olja, jih doda v skledo in vse skupaj dobro premeša. Na koncu doda še parmezan in nekaj dodatnih listov bazilike. Rezultat je slastno osvežilno poletno kosilo.

2. recept

Za pripravo testenin za 6 oseb potrebujete:

  • 500 gramov testenin, lahko so svedri, polžki, metuljčki, po želji
  • 800 gramov češnjevih paradižnikov
  • 60 mililitrov olivnega olja
  • Polovico čajne žličke sladkorja
  • Morsko sol
  • 85 gramov naribanega parmezana
  • 16 svežih listov bazilike

Gre za recept Samin Nosrat, ki ga je preizkusila novinarka Rachel Askinasi. Prva stvar, ki jo Rachel naredi, je priprava paradižnikov. Paradižnike polije z olivnim oljem, doda sladkor in sol, jih namesti na pekač in jih peče na 180 stopinjah Celzija približno 5 ur. Rezultat, ki ga lahko pričakujete, so sušeni paradižniki, ki so sladkastega, kislega in celo nekoliko grenkega okusa. Ko so paradižniki pripravljeni, Rachel v slani vodi skuha testenine. Ko so pripravljene, jih zameša s sirom, paradižniki, olivnim oljem in na koncu še baziliko.

Pripravil NaDlani.si; Foto: Pexels

poroke in zabave
pomurski sejem