• C Novo mesto
  • 07:39
  • Sre, 29.06.2022

Zdravi prigrizki, ki jih obožujejo zvezdniki

Prigrizki med posameznimi obroki niso nujno nezdravi in ne povzročajo nujno nabiranje maščob ter pridobivanje odvečnih kilogramov. Trik je le v tem, kakšne prigrizke si privoščite. Če nenehno posegate po čokoladi, bonbonih, piškotih, slanih prigrizkih itd., imate velik možnosti, da si boste nabrali nezaželene kilograme in v slabšem primeru še zdravstvene težave. Če pa namesto tega posežete po zdravih prigrizkih, pa lahko hkrati zadovoljite svojo željo po prigrizkih in naredite nekaj dobrega za zdravje. Zato smo danes za vas pripravili seznam zdravih prigrizkov, ki si jih redno privoščijo tudi zvezdniki.

Humus  

Lucy Hale, zvezdnica serije Pretty Little Liars, je velika oboževalka humusa. Navdušena je tako nad navadnim humusom kot tudi humusi z okusi, na primer s papriko, oreščki, česnom, karijem … Dokazano je, da humus krepi kosti, izboljšuje prebavo in celo zmanjšuje tveganje za razvoj srčno-žilnih bolezni.

Zelenjavni sokovi

Veliko zvezdnikov z veseljem posega po različnih zelenjavnih sokovih, med drugim tudi Bella Hadid in Channing Tatum. Najbolj zdravi so smutiji iz ohrovta, špinače ali brokolija.

Kisle kumarice

Morda se to sliši kot precej nenavadna izbira prigrizka, s katerim bi potešili željo po hrani, a Kourtney Kardashian prisega na njih. Kisle kumarice so namreč zelo nizkokalorične, poleg tega pa vsebujejo veliko vitaminov, ki poskrbijo tudi za imunski sistem. Tudi Selena Gomez je razkrila, da pred ali po nastopi pogosto uživa kisle kumarice in veliko vode.

Rezine manga

Mango je sadež, poln vitaminov, ki ga obožuje Ayesha Curry. Priporoča ga vsakemu, tudi otrokom, saj meni, da se lahko skozi uživanje manga naučijo veliko o zdravi prehrani. Zato si tudi sama redno privošči rezine manga, brez katerega si ne predstavlja svojega življenja.

Banana in arašidovo maslo

Reper JackHarlow prisega na kombinacijo banane in arašidovega masla. Gre za čudovit prigrizek, ki nas nasiti, poleg tega pa pozitivno vpliva na naše telo.

Ohrovt 

Ne glede na to, ali si ga privoščite kot glavno jed ali prigrizek, ima ohrovt zmeraj zdravilne učinke na vaše telo. Spodbuja imunski sistem, preprečuje kronične bolezni in zmanjšuje vnetja v telesu. Slavni oboževalec ohrovta je tudi Harry Styles, ki priporoča pripravo ohrovta s karijem ali rdečo čebulo in česnom.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Pexels