Gardaland: najbolj atraktiven zabaviščni park v Italiji

3
210 SEK

Gardaland je eden izmed najbolj priljubljenih zabaviščnih parkov na svetu. Čeprav jih je v naši okolici kar nekaj, pa se velika večina med vso možno izbiro na koncu vendarle odloči za odhod v Gardaland. Ta izjemno priljubljen zabaviščni park se nahaja na severu Italije, natančneje v Veroni, ki je zaradi svoje zgodovine eden izmed glavnih turističnih destinacij severne Italije.

Zabaviščni parki niso za vsakogar, a tisti, ki jih imajo radi, jih imajo zares zelo radi. To velja še posebej za otroke, ki sanjajo, da bi se čimprej podali na izlet v priljubljen zabaviščni park. Tisti, ki se jim želja uresniči, obiska Gardalanda zagotovo še dolgo ne pozabijo. Zakaj je Gardaland torej tako drugačen in privlačen za turiste iz praktično celega sveta?

Že samo Gardsko jezero, v bližini katerega se tudi nahaja zabaviščni park, je samo po sebi velika turistična atrakcija. Zaradi svoje geografske lege in raznolikosti predstavlja odlično igrišče tako za otroke kot tudi za odrasle, saj ponuja neskončen seznam dejavnosti, med katerimi lahko obiskovalci izbirajo.

V bližnji okolici jezera se lahko ukvarjate z raznimi športi, vse od jadranja pa do drugih vodnih športov, igrate nogomet, se odpravite na pohod, kaj dobrega pojeste in se podate v raziskovanje lokalnih znamenitosti ali celo ribolova. Idej za sprostitev in zabaven oddih vam ob Gardskem jezeru zagotovo ne bo zmanjkalo.

Najboljši robotski sesalnik in zakaj si ga boste želeli

Zabaviščni park Gardaland ponuja več kot 30 različnih adrenalinskih voženj

Kot se za največji zabaviščni park v Italiji spodobi, ponuja Gardaland široko izbiro adrenalinskih doživetij za obiskovalce vseh starosti. Odprli so ga leta 1975, devet let kasneje pa so prvič v zgodovini sprejeli več kot milijon obiskovalcev. Danes je številka seveda še nekajkrat višja, saj Gardaland še zmeraj velja za enega izmed najbolje obiskanih zabaviščnih parkov.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gardaland (@gardaland)

Med najbolj priljubljenimi atrakcijami adrenalinskega parka so tako imenovani vlakci smrti, ki jih je skupno kar sedem. Zraven najbolj popularnega Blue Tornada boste lahko preizkusili tudi z vožnjami, kot so Raptor, Magin Mountain, Orto Bruco, Mammut in Sequoia Adventure.

Poskrbljeno je tudi za najmlajše obiskovalce. Otroci se lahko igrajo v posebnem delu, ki se imenuje Fantasy Kingdom. Tam se lahko podajo na dogodivščino raziskovanja drevesne hiše zmaja Peteršiljčka in se zabavajo z ostalimi maskotami. Zagotovo bodo navdušeni tudi nad Deželo Pujse Pepe, ki velja za eno izmed najbolj priljubljenih risanih junakinj v zadnjih letih. Svoje adrenalinsko raziskovanje lahko nadaljujejo tudi v fantazijskih deželah Petra Pana, Super Baby avanturi, Prezemolo magični vasi, Otroški piratski deželi, Kung Fu Panda akademiji, Doremi kmetiji in Vola letalu.

Zaradi dolge razdalje med Verono in Slovenijo (odvisno seveda od tega, iz katerega dela Slovenije potujete), je priporočljivo izlet planirati kot dvodnevni in v bližnji okolici zabaviščnega parka poiskati primerno nastanitev za eno noč. Pri večini agencij in drugih ponudnikih lahko kupite tudi dvodnevno vstopnico za Gardaland in svoje adrenalinsko doživetje razdelite v dva dneva.

Romantična Verona je zmeraj dobra ideja za krajši izlet v Italijo

Verona je mesto z več kot 2000 letno zgodovino. Za njeno prepoznavnost je definitivno zelo zaslužen William Shakespeare, saj je ravno Verona prizorišče romantične tragedije Romeo in Julija, ki sta svojo ljubezen doživljala prav v tem italijanskem mestu. Verona še zmeraj ohranja pomembno arhitekturno zapuščino iz rimskih, renesančnih in srednjeveških časov. Mesto je bilo vpisano tudi na seznam Unescove svetovne dediščine.

Zraven romantičnega in simboličnega Julijinega balkona lahko v Veroni občudujete še marsikatero znamenitost. Zelo obiskana je predvsem Veronska Arena, ki se nahaja na največjem trgu Piazza Bra. Arena je še danes v uporabi za razne javne prireditve, sejme in operne predstave.

Piazza delle Erbe (Trg zelišč) velja za najstarejši in hkrati najlepši trg v Veroni. V času rimskega imperija se je tukaj odvijalo glavno politično, družbeno in gospodarsko udejstvovanje mesta. Na tem trgu se nahaja ogromno stavb iz pomembnih preteklih stoletij, ki jih boste zagotovo z veseljem natančno preučili.

Obiščete lahko tudi Arco dei Gavi (Gavijev slavolok), skozi katerega je vodila prva glavna rimska cesta v mesto. V bližini so tudi Porta dei Borsari, pročelje vrat iz 3. stoletja. Ena izmed čudovitih znamenitosti je tudi srednjeveški grad Castelvecchio, ki je zgrajen iz rdeče opeke in prav tako privabi veliko pogledov turistov iz vsega sveta.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Instagram

3
210 SEK