• C Novo mesto
  • 01:56
  • Tor, 21.05.2024

Kako blokirati nadležne oglase na Android napravi?

Ni vsak oglas, ki ga na Android napravi vidite, nadležen. Morda vas zanima oglas ali dva, na katera naletite, vendar nekatere aplikacije gredo preprosto predaleč. Bombardirajo vas z vsebinami, ki vas niti malo ne zanimajo. Kaj lahko storite, da se znebite oglasov na Android napravi?

Obstajajo aplikacije za Android, katerih namen je, da te oglase odstranijo iz telefona. Na ta način se boste lahko znebili nadležnih oglasov na svoji Android napravi.

  1. Adguard

AdGuard je ena izmed najboljših orodij za blokiranje Android oglasov, zato zaradi učinkovitosti, s katero blokira oglase v vašem telefonu, v storitvi Play Store ni več na voljo (kot verjetno veste, Google ne mara, da ljudje blokirajo njihove oglase!).

How To Block Ads Android Adguard

Razširjeno različico Adguarda lahko še najdete v Trgovini Play, vendar, da bi dobili polno različico, jo morate prenesti s spletnega mesta Adguard.

Ko imate polno različico, lahko blokirate oglase v Android telefonu, upravljate v kakšni meri je vsaka aplikacija blokirana in nastavite filtre, ki vam omogočajo popoln nadzor nad oglaševanjem v Android napravi.

  1. Prosti AdBlocker brskalnik

Free AdBlocker Browser je popolnoma brezplačen in učinkovit blokator oglasov. Je zelo enostaven za uporabo, saj blokira oglase takoj, ko ga začnete uporabljati. Če se želite prepričati, da brskalnik blokira oglase, tapnite ikono Shield in v spodnjem levem kotu vidite, koliko oglasov je blokirala aplikacija.

ad-browser

Brskalnik lahko blokira tudi pasice, video oglase in pojavna okna. Poleg ohranjanja oglasov vas varuje tudi pred nevarnostmi, kot so phishing, malware, virusi in drugo. Ta aplikacija je prav tako prijazna za baterije, zato vam ni treba skrbeti da se bo ta prehitro izpraznila.

ads-browser

  1. Blokiraj pojavna okna, oglase in prilagajanje oglasov v Chromu

Pojavni oglasi se lahko pojavijo v najslabšem možnem trenutku. Če v telefonu s sistemom Android uporabljate privzeti brskalnik Chrome, lahko preprosto nastavite, če želite onemogočiti pojavne oglase. Zaženite brskalnik, tapnite tri pike in tapnite Nastavitve.

ads-chrome

Pomaknite se navzdol, dokler se ne prikažejo pojavna okna. Preklopite gumb naj bo obarvan modro. Možnost »Oglasi« je prav tako blizu možnosti pojavnega okna, tako da lahko tudi to spremenite.

Če želite onemogočiti prilagajanje oglasov, pojdite v nastavitve naprave -> Google -> Oglasi in izključite možnost. Privzeto bo vklopljen, če ga še niste izklopili.

  1. Brave brskalnik

Brave brskalnik ponuja funkcijo zaščite za sledenje, ki je varna. Če želite iz kakršnegakoli razloga slediti vašim klikom, lahko funkcijo preprosto omogočite tako, da tapnete ikono oranžnega leva na vrhu.

ads-brave-2

V možnosti Individual Controls lahko omogočite ali onemogočite funkcijo »Block Ads & Tracking«. Dokler ste tam, lahko spremenite tudi nastavitve za HTTPS Everywhere, Blokirate piškotke tretjih oseb, blokiranje skript in zaščito prstnih odtisov.

  1. Webguard

Webguard je aplikacija, ki bo blokirala oglase v brskalniku, ki ga trenutno uporabljate. Ne bo vam treba preklopiti na drug brskalnik, da bi lahko brskali po spletu brez oglasov, saj dobro sodeluje s Samsung Internet brskalnikom, Firefoxom, Chromom itd. Aplikacija ponuja tudi druge uporabne funkcije, kot je zagotavljanje požarnega zidu, šifriranih podatkov in zaščito pred virusi.

ads-webguard

Ima tudi napredne funkcije, kjer lahko delate stvari, kot so blokiranje vseh podatkov iz aplikacij drugih izdelovalcev in spreminjanje mobilnega brskalnika UA na namizje. Aplikacija vas opozarja, da so te možnosti za napredne uporabnike.

  1. AdBlock Plus za Samsung Internet

Chrome je očitno najpogosteje uporabljen brskalnik, vendar to ne pomeni, da uporabnikov, ki še vedno uporabljajo spletni brskalnik Samsung, ni. Če se želite znebiti oglasov v tem brskalniku, lahko računate na Adblock Plus za Samsung Internet.

ads-plus

Aplikacija vas bo samodejno pripeljala do nastavitev naprave, kjer boste morali omogočiti blokatorja oglasov. Če greste v možnosti »Več blokad«, lahko onemogočite / omogočite možnosti, kot so sledenje gumbom za družabne medije in še več. Na dnu boste videli tudi možnost dodajanja drugega seznama filtrov.

  1. Blokiraj oglasne sisteme s protokolom DN66 APK

Metoda, ki vam bo pomagala pri blokiranju Android oglasov, je DNK APK. Če želite namestiti ta APK, morate v napravi Android omogočiti neznane vire. Ko kliknete povezavo, vas bo treba namestiti na F-Droid in namestiti APK. Povlecite navzdol do razdelka s paketi in kliknite možnost, ki pravi »prenesi apk«.

ads-dn66

Ko je namestitev končana, se dotaknite obvestila, ki vam pove, da je prenos končan. Dotaknite se gumba »Namesti« in ko se aplikacija zažene, morate videti glavno stran aplikacije. Dotaknite se zavihka Gostitelj in izberite možnost Datoteka gostiteljev Adaway.

ads-hosts

Dotaknite se ikone ščita možnosti, dokler ne izgleda kot zgornja slika. Če opazite, da preko ščita poteka črta, to pomeni, da morate znova pritisniti, dokler se ne prikaže brez črte. Dotaknite se ikone za osvežitev v zgornjem desnem kotu in se vrnite na zavihek Start.

Dotaknite se gumba Start na dnu in tapnite OK (V redu). To je to. Zdaj, ko v priljubljenem brskalniku na Android napravi odprete katero koli aplikacijo ali spletno mesto, ne boste več videli teh nadležnih oglasov. Ne pozabite se vrniti v nastavitve in onemogočiti neznane vire.

Zaključek

Zahvaljujoč oglasom lahko najdete stvari, ki si jih želite kupiti. Vsakdo je naletel vsaj na nekaj oglasov, ki ga dejansko zanimajo, kajne?

Vendar pa so včasih ti oglasi preveč nadležni. Zahvaljujoč tem aplikacijam in nasvetu lahko na Android napravi končno obiščete spletna mesta, ne da bi videli en sam oglas.

NASVET: Če se vam oglasi na Android napravi pojavljajo preko celega zaslona, vsakič ko ga odklenete, bodite pozorni, katero aplikacijo ste nazadnje prenesli. Preglejte možnosti v aplikaciji – če se da oglase blokirati. Če aplikacija tega ne omogoča, vam priporočamo, da jo izbrišete in se tako znebite nadležnih oglasov na Android napravi.

Avtor: Marko Vidrih

 

Kako blokirati nadležne oglase na Android napravi?
1 od 1
Android
Android
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.