• C Novo mesto
 • 06:14
 • Pet, 02.06.2023

Nove Google Aplikacije in orodja za katere morate vedeti

Google izda toliko nove programske opreme in posodobitev, da jim je težko slediti. Vse aplikacije niso »neverjetne« ali uporabne. Tu je seznam zadnjih Googlovih aplikacij, orodij in posodobitev na trgu, ki jih lahko uporabite.

Seveda se internetni velikan bolj osredotoča na aplikacije in spletna mesta povezana z Android operacijskim sistemom, vendar je tudi nekaj orodij za več platform. Obstajajo kulturni eksperimenti, aplikacije, ki se osredotočajo na zdravje in dobro počutje, in celo nekateri čudni umetniški programi.

 1. Digitalno blagostanje za družine (splet): Navigacija po tehnologiji kot družina

Vodnik za družinske pogovore iz Googlovega digitalnega blagostanja pove družinam, kako voditi zdrav digitalni življenjski slog.

Aplikacije

Aplikacije

Google je v okviru svoje pobude za digitalno dobro počutje družinam ustvaril vodnik za mini portale, s katerim so ugotovili, kako zdravo komunicirati s tehnologijo. Vodnik za družinske pogovore ima šest elementov, od katerih je vsak pripravljen, da tehnologija ne uniči vašega srečnega doma.

 • Odločite se, kdaj in kako uporabljati naprave: Kot družina bo to poskrbelo, da bo prosti čas družine ostal ločen.
 • Poiščite pozitivno vsebino: V svetu slabih novic in negativnosti delajte kot kolektiv, da bi našli dobre stvari.
 • Ugotovite, kdaj so vaši otroci pripravljeni na napravo: Pogovorite se z otroci in jim omogočite, da predstavijo tudi svoj primer.
 • Uporabljajte družbene medije smiselno in odgovorno: Čeprav bodo otroci očitno imeli koristi od tega, bo zadovoljivo tudi za starše.
 • Naj igranje iger postane pozitivna izkušnja: Video igre so odlične in neizogibne, zato bi lahko bile boljše, če bi razpravljali o njihovih škodljivih straneh in pozitivnih vidikih.
 • Uravnotežite dejavnosti brez povezave in prek spleta: to je težko početje za vsako družino, vendar ima Google nekaj idej, kako to uresničiti.

Vodnik za družinske pogovore je odlično orodje, če želite izvedeti več o uravnoteženju digitalnega in osebnega življenja. Če iščete aplikacije za boj proti zasvojenosti s pametnimi telefoni, je Google ustvaril tudi nekaj digitalnih eksperimentov dobrega počutja za Android.

 1. Unlock Clock ali Odkleni uro (Android): Kako pogosto pogledate na telefon?

Odkleni uro je Live Wallpaper aplikacija za telefone Android. Vsakič, ko telefon odklenete iz faze izklopa zaslona, ​​posodobi števec in ko ta številka postane previsoka, Google upa, da se boste začeli čutiti krive.

Aplikacije

Aplikacije

Ura se ponastavi vsak dan. Vsebuje tudi trenutne podatke o datumu in vremenu ter vrstico Google Assistant za hitro iskanje.

Prenos: odkleni uro za Android (brezplačno)

 1. We Flip (Android): Bodite bolj družabni pri srečanju s prijatelji

Ali vi ali vaši prijatelji pri srečanju skupaj preživite preveč časa na telefonih? Preizkusite igro We Flip, da ugotovite, kdo je najhujši zasvojenec pametnih telefonov med vami.

Aplikacije

Aplikacije

Ko se srečate, vklopite »Vklopimo vse vaše telefone« in preklopite stikalo, da začnete sejo. Ko nekdo odklene telefon, se seja konča.

Na koncu sestanka izklopite prečko in preverite rezultate. Psst, največji odvisnik plača račun!

Prenos: We Flip za Android (Brezplačno)

 1. Post Box ali Poštni predal (Android): Zakasnjena obvestila v paketih

Od vseh novih Googlovih novih digitalnih poskusov dobrega počutja je Post Box pokazal največ potenciala. Govorili smo o tem, kako so lahko obvestila velike ovire in moti produktivnost. Namesto takojšnjih obvestil jih pošta pošlje vse naenkrat v paketih.

Aplikacije

Aplikacije

Google je opravil eksperimente za digitalno počutje. To so aplikacije, ki »ljudem pomagajo najti boljše ravnotežje s tehnologijo«.

Deluje točno tako, kot bi pričakovali, vendar obstaja ena pomembna težava. Trenutno lahko v enem dnevu izberete samo štiri vnaprej določene časovne reže. Upajmo, da bo Post Box v prihodnosti posodobil obvestila, da boste lahko uporabljali 15-minutne ali polurne posodobitve, kar bo izjemno koristno.

Prenos: Poštni predal za Android (Brezplačno)

 1. Morph (Android): Pridobite aplikacije glede na to, kaj počnete

Morph je ljubka različica ustvarjanja profilov za vaš telefon. V vsak profil nastavite nekaj uporabnih aplikacij. Za vsak profil dodate tudi časovni utrip ali lokacijo GPS.

Aplikacije

Aplikacije

Ko pridete do tega mesta ali začne ura teči, vam bo Morph samodejno dal na voljo samo tiste aplikacije, ki jih nastavite v svojem profilu. Tako se izognete motnjam, kot je preverjanje družbenih medijev na delu.

Prenos: Morph za Android (brezplačno)

 1. Desert Island ali Puščavski otok (Android): Osebni izziv za odvisnike od pametnih telefonov

Če trdite, da niste zasvojeni s telefonom, boste presenečeni, koliko časa zapravite za aktivnosti prek telefona. Ne verjamete? Poskusite izziv Desert Island za odvisnike od pametnih telefonov.

Aplikacija vas prisili, da izberete samo sedem bistvenih aplikacij in vse ostalo zaklene za 24 ur. Te aplikacije bodo na vašem domačem zaslonu. Do drugih aplikacij lahko še vedno dostopate, vendar gre za osebni izziv. Ste dovolj pogumni?

Prenos: Desert Island za Android (brezplačno)

 1. Rivet (Android, iOS) in Bolo (Android): Pomoč otrokom, da se naučijo brati

Google gradi dve novi aplikaciji, s katerimi bo učil otroke, kako bolje brati. Googlova eksperimentalna skupina razvija Rivet, medtem ko se Bolo osredotoča bolj na indijske otroke, vendar bi moral delati za vsakogar.

Obe aplikaciji vsebujeta veliko knjižnico ilustriranih knjig z vgrajenim prepoznavanjem govora. Če se otroku kadar koli zatakne, se lahko dotakne besede, da jo sliši. Poleg tega aplikacije delujejo brez povezave in ne prikazujejo nobenih oglasov.

Tovrstne aplikacije so med najboljšimi Googlovimi aplikacijami za igranje in učenje za majhne otroke.

Prenos: Rivet za Android | iOS (brezplačno)

Prenos: Bolo za Android (brezplačno)

 1. Touring Bird (splet): Nova aplikacija za ogled znamenitosti in turizma za mestne vodnike

Touring Bird je mestni vodnik, ki turistu pove vse, kar bi želeli vedeti. Obstaja primerjava cen za oglede, vstopnice in dejavnosti, ki običajno zahtevajo veliko načrtovanja in raziskav. Vodnik vključuje tudi »off-beat« dejavnosti in pripravljena priporočila strokovnjakov.

Aplikacije

Aplikacije

Trenutno ima informacije o najbolj priljubljenih potovalnih destinacijah na svetu. Google upa, da jih bo sčasoma dodal še več, s čimer bo to obširni vir na enem mestu, ko obiščete katero od teh večjih mest.

 1. You Asked, Art Answered (splet): Google in BBC odgovarjata na največja vprašanja v življenju

V napravah You Asked, Art Answered, Google in BBC dobi umetnike in ustvarjalce, da odgovarjajo na najpogostejša vprašanja vpisana v Google brskalnik.

Aplikacije

Aplikacije

Googlov laboratorij za umetnost in kulturo vedno naredi nekaj kul in čudenega. Tokrat so se povezali z BBC-jem, da bi prišli do umetnikov in kreativnih mislecev, da bi odgovorili na nekaj najpogostejših vprašanj vsakdanjega Googla. Seveda so odgovori lahko nekoliko drugačni od tistih, ki bi jih pričakovali.

Pridobite nove Google Aplikacije in orodja

Google počne odlične stvari na vrhunskem področju inovacij. Po drugi strani pa še naprej spodbuja čudne nove aplikacije in orodja, ki so bodisi za čisto zabavo ali koristna za vsakodnevna opravila. Aplikacije nastajajo tako pogosto, da lahko stvari enostavno prezrete oziroma nove aplikacije spolzijo mimo vas. Na primer, koliko teh zabavnih Googlovih aplikacij ste že preizkusili?

Vir slik: Posnetki zaslona aplikacij in spletnih orodij.

Avtor: M.V.